Sukladno Uredbi Europskog parlamenta i Vijeća od 23. listopada 2007. broj 1370 gradovi i općine koje koriste usluge Prometa moraju potpisati nove ugovore da bi mogli nastaviti obavljati prijevoz putnika na svim dosadašnjim linijama. Do sada je takav ugovor s Prometom potpisao samo Grad Split.

Jakov Vetma

Na ovu temu se u četvrtak navečer javio načelnik Općine Klis, Jakov Vetma. Vetma navodi da je Općina Klis plaćala je do sada subvenciju javnog prijevoza u iznosu od 286.000,00 kuna.

– Svaku godinu bismo potpisivali novi ugovor s tvrtkom Promet Split. S obzirom na najavljene projekte, a po izračunu tvrtke Promet, novi iznos trebao je biti oko 1 milijun kuna, što smo i predvidjeli u proračunu – ističe Vetma, no navodi da je tada došlo do obrata.

– 27. studenog stiže mail, a u kojem stoji kako ipak neće biti po dogovoru već duplo više.
Metodologija izračuna kaže da Općina Klis treba sufinancirati svaki autobus koji prolazi našim područjem, bez obzira vozili se njime naši stanovnici ili ne. Također, novi prijedlog ugovora moramo potpisati na 10 godina, što ukupno čini blizu 20 mil. kuna vrijednosti.

Općinsko vijeće zatražilo je od Prometa izradu novog prijedloga ugovora, a ukoliko se to ne dogodi, Općina Klis taj ugovor neće potpisati, a naši stanovnici će imati javni prijevoz i bez Prometa.

Općina Klis neće financirati loše poslovne odluke uprave Prometa posljednjih 15 godina – ističe Vetma. 

VEZANI SADRŽAJ:Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime