Siniša Marović, načelnik općine Postira, očitovao se na ostavku načelnika Kriznog stožera otoka Brača Nikole Martinića Dragana.

Evo što je napisao.

Poštovani članovi Nacionalnog stožera civilne zaštite Republike Hrvatske,

ovim putem bih Vam želio dati do znanja da jučer napisani tekst načelnika Kriznog stožera otoka Brača, a kojim on podnosi ostavku na tu funkciju, nije mišljenje i stav svih članova bračkog Stožera.
Osobno sam jako iznenađen ovom odlukom. Prije svega, smatram da je Krizni stožer otoka Brača bio dobro zamišljen i da je, uz određene poteškoće, imao smisao. Smatram također da je jako dobro, zajedničkim snagama, odradio posao za vrijeme tzv. prvog vala pandemije COVID -19 koji nas je zadesio u proljeću ove godine te da je usprkos svemu pokazao kako se zajednički mogu ostvarivati dobri rezultati i kada članove ne vežu iste stranačke boje.

Kao član istog Stožera, ovim putem izražavam žaljenje zbog postupka načelnika, prvenstveno iz razloga što kao član još uvijek ne znam detalje njegovog čina, no duboko vjerujem da je razlog opravdan. Nikola Martinić Dragan je izvrstan vatrogasni zapovjednik i s njime kao zapovjednikom nadležnog DVD-a imam odličnu suradnju. Međutim, ne slažem se s miješanjem u odluke struke nekoga tko nije te iste struke, ma tko to bio i o čemu god se radilo. Svatko od nas ima pravo na vlastito mišljenje, isto tako i na eventualno preispitivanje određenih odluka, no ne zaboravimo da su potezi Nacionalnog stožera ovog proljeća donijeli spas za mnoge obitelji i omogućili turističku sezonu koja je nadmašila sva očekivanja.

U kriznim situacijama, u donošenju kompromisa, u balansiranju između onog načina života na kakav smo bili naučili i onog na kojeg se moramo priviknuti događaju se nezadovoljstva, događaju se situacije u kojima izgleda da primjerice metar nije za svakoga isti i to je meni jasno i poznato i kao načelniku jedne male Općine. Uzimajući u obzir sve to, smatram Vas zaslužnima za cjelokupnu dobru situaciju u Hrvatskoj od samog početka pandemije, s čime se ne mogu pohvaliti ni države s puno jačim zdravstvom i ekonomijom od naše. U pravo vrijeme ste donosili prave mjere, stoga nemam razloga, ali i ne želim sumnjati u Vaše odluke, koje pojedincima ponekad mogu biti smiješne, nelogične ili kontradiktorne. U nastojanju da razumijem Vaš trud da s jedne strane očuvate fizičko zdravlje našeg naroda i očuvate našu ekonomiju s druge strane, ovim putem Vam iskazujem svoju potpunu podršku.

S poštovanjem,

Siniša Marović
Načelnik Općine Postira.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime