Podijelite

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova danas je poslalo priopćenje u kojem potvrđuju da su trinaestorica hrvatskih državljana koji su se nalazili u Okružnom zatvoru u Beogradu pušteni na slobodu tijekom jučerašnjeg i današnjeg dana.

Skupina od šest pritvorenih hrvatskih državljana stigla je jučer u Hrvatsku, a dolazak preostalih sedam očekuje se tijekom dana.

Djelatnici Veleposlanstva danas su posjetili četrnaestoricu hrvatskih državljana koji se nalaze na izdržavanju petnaestodnevne zatvorske kazne u Kazneno-popravnom zavodu u Padinskoj Skeli.

Tijekom razgovora potvrđeno je da su svi dobro i da su neki od njih u kontaktu s članovima obitelji. Nekolicina je od djelatnika Veleposlanstva zatražila da kontaktiraju njihove obitelji.

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova će preko svog Veleposlanstva u Beogradu nastaviti pozorno pratiti situaciju i, u okviru svojih nadležnosti, pružati konzularnu pomoć svim zadržanim hrvatskim državljanima koji to zatraže, stojeći im na raspolaganju za komunikaciju s njihovim obiteljima.​Podijelite

Komentiraj

Napišite komentar

* Obvezno potvrditi GDPR

*

Slažem se

Upišite svoje ime