Izložba umjetničkih fotografija “Hrvatski ratnici – Ukrajina” u organizaciji Moto kluba specijalne policije iz Domovinskog rata i Povijesne postrojbe Kliški uskoci  otvorena je sinoć u dupkom punoj dvorani izložbene dvorane u tvrđavi Klis.  Sama izložba započela je skupnim dolaskom motorista te predajom zastave postrojenim članovima Specijalne policije i Kliških uskoka kojim je na simboličan način prikazana borba Hrvata kroz povijest.  Izbor Klisa kao domaćina nije bio slučajan jer se radi o tvrđavi u kojoj se branila Hrvatska i Europa,  tvrđavi koja je imala značaj  antemurale christianitatis,  a kako je to uz toplu dobrodošlicu rekao i načelnik općine Klis g. Jakov Vetma.
Sama izložba dio je istoimenog projekta Moto kluba specijalne policije iz Domovinskog rata (MKSP), a koji je u cjelini svojim nazivom, sadržajem i porukom posvećen hrvatskom ratniku u svim povijesnim vremenima.
Projekt je uključivao putovanje motociklima od Hrvatske do Ukrajine, obilježavanje i odavanje počasti poginulim hrvatskim vojnicima na području Galicije i Bukovja tijekom I. svjetskog rata, susret s lokalnim vlastima i policijom. Putovanju su se pridružila i dva člana akademske zajednice, dr. sc. Amir Obhođaš, povjesničar iz Hrvatskog državnog arhiva, istraživač hrvatske vojne povijesti, te dr. sc. Jevgenij Paščenko s Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, izvanredni profesor na Katedri za ukrajinski jezik i književnost, istraživač i autor knjige “Hrvatski grobovi 1914.-1918., Karpati, Galicija, Bukovina“. Isti su, zajedno s pukovnikom Nikolom Tomincem, istraživačem Hrvata na bojišnici Prvoga svjetskoga rata, obilježavajući službeni početak realizacije projekta prethodno održali stručno predavanje pred sudionicima putovanja u prostoru Doma specijalne policije u Zagrebu. Upravo na temelju prikupljenih materijala s putovanja MKSP pripremio je dokumentarni film i predmetnu izložbu umjetničkih fotografija. Autor fotografija Tomislav Veić, ujedno i sam branitelj, posebne trenutke na putovanju dijelio je s članovima MKSP, a oni ih sada zajedno, fotografijom kao zaustavljenim trenutkom, dije i s posjetiteljima ove izložbe koju možete razgledati u izložbenoj dvorani tvrđave Klis.