Na današnji dan prije godinu dana, general Slobodan Praljak je u haškoj sudnici ispio otrov te time počinio samoubojstvo.

Praljak je otrov ispio nakon donošenja pravomoćne presude od 20 godina zatvora. Uzeo je bočicu otrova i izjavio rečenicu koja će zauvijek ostati upisana u hrvatskoj povijesti: – Slobodan Praljak nije ratni zločinac i s prijezirom odbacujem takvu presudu.

Taj potez je odjeknuo u svijetu, pogotovo jer bi unatoč presudi uskoro izišao na slobodu.

Praljak je ostavio oproštajno pismo, u kojem je naveo da ne želi ni groba ni pogreba, te da se njegov pepeo prospe po Mirogoju.

1 KOMENTAR

 1. JOŠ JEDNOM ,TKO JE BIO,PRALJAK???
  PRALJAK JE BIO DIJETE ,KATOLIČKOG,KRVOLOČNOG,ZLOČINAČKO-PRAKTIČNOG ODGOJA KOJI SE NA PRAGU SVOG ODRASTANJA ,ZASTIDIO SVOGA OCA,POKOJNOG I UVIJEK POŠTOVANOG,DRUGA M I R K A ,HRVATSKOG PARTIZANA ,KOJI SE SVJESNO ODREDIO ,DA BUDE DRUGI I DRUGAČIJI OD SVOJE KLERIKALNO-ZATUCANE NARODNE SREDINE HECEGOVAČKOG ,SIROMAŠNOG MALUKATA ,KOJI JE SMJEŠTEN NA GEOGRAFSKOM PODNEBLJU KOJE NE PRUŽA NIKAVE ŠANSE ZA PERSPETIVAN DRUŠTVENI I OPĆE PRIRODNI RAZVOJ NJENINIH NASELJENIKA.PA GOVOREĆI O TAKVIM NARODNIM ZAJEDNICAMA I TAKVOM GEOGRAFSKOM PODNEBLJU ,VELIKI I NENADMAŠNI FILOZOF ,HEGEL, KAŽE DA UVJETI KOJE SPOMINJE ,ODREĐUJU KARAKTER DRUŠTVENOG ČOVJEKA I UOPĆE KARAKTER TAKVE ZAJEDNICE ,KOJA JE UVIJEK NASLONJENA NA PRIBAVLJANJE EGZISTENCIJALNE SIGURNIOSTI PEČALBARSKIM NAČINOM ,KOJI JE UVIJEK IZVRGNUT ,ŠPEKULATIVIM I VRLO SUMNJIVIM NAČINOM PRIBAVLJANJA DOPUNSKIH SREDSTVA EGZISTENCIJALNE OPSTOJNOSTI TAKVE ZAJEDNICE SMJEŠTEBNE NA TAKVOM GEOGRAFSKOM PROSTORU.

  PA NIJE NEVAŽNO KONSTATIRATI DA JE KATOLIČKA CRKVA ,U TAKVIM GEOGRAFSKIM PROSTORIMA NAJČEŠĆI FAKTOR INDOKTRINIRANJA I REGRUTIRANJA TE LJUDSKE ZAJEDENICE ,ALI UVIJEK U SVRHU SVOJIH ZLOČINAČKIH ,ŠPEKULATIVNIH POTREBA, ŠIRENJA U CILJU OSVAJANJA PROSTORA I PRIRODNIH RESURSA KOJI PRUŽAJU BOGAĆENJE CRKVE I NJENE KASTINSKO-KLASNO USTROJENE ZAJEDNICE ,KAO VOJNIKE ,KRIŽARE ,KOJI POD ,KAKO REČE MARX,OPIJUMOM NADE U BOLJI , DRUGI I DRUGAČIJI ,ESHATOLOŠKI UŽIVOT ,KOJI NUDI TA ZLOČINAČKO-ŠPEKULATIVNA ,KRVOLOČNO BANDITSAK CRKVA, SE TAKVA ZAJEDNICA OMEĐAVA KRVAVIM BINJIŠIMA I SUMNJIVIM KATRAKTEROM KAO SUSJEDNA ZAJEDENICA,ONOJ DRUGOJ I DRGUGAČIJOJ ,KOJA ŽIVI U DRUGAČIJIM PROSTORIMA, KOJI SU DIFERERCIJALNOG KARAKTERA PRIRODNIH UVJETA ŽIVLJENJA ,NA KOJMA SE MOŽE ORGANIZIRATI RAZVOJ PROIZVODNIH ,MATERIJALNIH SNAGA, KOJI OSIGURAVAJU PERSPEKTIVAN RAZVOJ I NAPREDAK LJUDSKOJ ZAEDNICI.
  PA JE NAŠA HERCEG POSKOČIJA ,KROZ CIJELU SVOJU POVIJEST OKRENUTA PEČALBARENJU KOJI JE SLUŽIO KAO DOPUNA EGZISTENCIJALNOJ OPSTOJNOSTI HERCEG-POSKOČIJE KAO NARODNE ZAJEDNICE . ALI JE II-GI SVJETSKI RAT ,KAO I SVAKI RATNI DOGAĐAJ,KAKO TO KONSTATIRA VELIKI MARX, UVJETOVAO I PROMJENU POSTOJEĆIH ,VLADAJUĆIH DRUŠTVENIH ODNOSA, DIZANJEM REVOLUCIJE,SOCIJALISTIČKE JUGOSLAVNESKE NARODNE REVOLUCIJE, KOJA JE UKINULA PRIVATNO VLASNIŠTVO I STVORILA NOVE I BOLJE ,SIGURNIJE I PERSPEKTIVNIJE DRUŠTVENE UVJETE ŽIVLJENJA.
  A U TOJ SOCIJALISTIČKOJ,NARODNOJ ,JUGOSLAVNESKOJ REVOLUCIJI ,JE BIO UČESNIK I BORAC, PRALJKOV OTAC, DRUG M I R K O, KOJI JE KROZ REVOLUCIJU,KAO MLAD ,ENERGIČAN ,ODLUĆAN,STEAKO I NEKE DRUŠTVENE PRIVILEGIJE ,ALI NE ONE I ONAKVOG ,KLASNOG KARAKTERA ,KOJE OSIGURAVAJU KLASNI PRIVILEGIRANI POLOŽAJ ,VEĆ NAPROTIV,DUŽNOST, DA KAO ČELNIK JEDNE REVOLUCONARNE DRUŠTVENE DJELATNOSTI ,OBAVI SVOJU DUŽNOST ČELNIKA ,SVOJSTVENO CILJU REVOLUCIONARNOG PROGRAMA ,UTEMELČJENOG KAO POLAZIŠNOG CILJA REVOLUCIJE. I KAO TAKAV SE MORAO OBRAČUNATI SA OSTACIMA OSTATKA, SVOJIM DOJUČERAŠNJIM KRVOLOČNIM GRAĐANIMA IZ ISTE ZAJEDNICE, ALI SLJEDBENICIMA STEPINČEVSKE ,KRVOLOČNO-KOLJAČKO-ZLOČINAČKE CRKVE ,KOJA JE AKTIVNO,POD OKRILJE III-ĆEG REICHA , DJELOVALA RASISTIČKO-KLERIKALNO-NACISTIČKO-ŠOVINISTIČKI,SA PROGRAMAOM ISTREBLJENJA SVAKOG DRUGOG I DRUGAČIJEG. I TU JE ,PRALJKOV OTAC ZARADIO, NEGATIVNU OCIJENU,, KOD ZLOČINAČKE,ŠIROKO-BRIJEŠKE CRKVE, KOD TUĐAMN-ŠUŠKOVIH KATIOLIČKIH-FALANGISTA,KOJI SU POD OKRILJEM SVETE ZAPADNE ,KLERIKALNO-NACISTIČKO-RASISTIČKE ALIJANSE ,SRUŠILI PRALJKOVU SOCIJALISTIČKU -SAMOUPRAVNU JUGOSLAVIJU, ODNOSNAO BIH ,ODNOSNO,HRVATSKU.
  MI, ATIFAŠISTIČKI GRAĐANI HRVATSKE ,BIH I JUGOSKLAVIJE SE DOBRO SJEĆAMO ONIH URLIKA RADOSTI ,UPUĆENIH ZAPADNOJ SVETOJ ALIJANSI KOJA IM JE POMOGLA DA NAPRAVE POKOLJ NA BALKANU,UZVICIMA: DANAKE DEUTSCLAND,DANKE GENŠER !!!

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime