Srijeda je donijela vrlo nestabilno vrijeme cijeloj Dalmaciji. Iako ih je bilo, rijetka su područja gdje tijekom dana nisu zabilježene nikakve oborine. Dva najjača nevremena dogodila su se u jutarnjim satima. Prvo je iza 5 sati ujutro stiglo s mora, te je glavninom prešlo od Čiova i Šolte prema Trogiru. Drugo se javilo iza 9 sati od Zabiokovlja do Imotskog. Bilo je tuče, pljuskova, grmljavine, na moru ponegdje i pijavica.

Prema podacima mreže meteo potaja Pljusak.com, danas je najviše oborina bilo na Čiovu. U Movarčici su pale 43 litre po kvadratnom metru. U Korčuli je palo 35 litara, Selcima na Braču 30, Starom Gradu na Hvaru 29, Krvavici 28, Dubravi kod Šibenika 26, Poljicima kraj Marina 21 litra po kvadratnom metru.

Za razliku od utorka, u kojem su najviše dnevne temperature ponegdje dosezale čak 34 stupnja, srijeda je donijela osvježenje, pa su “maksimalci” bili većinom od 24 do 29°C. Hladnije je bilo samo u planinama, primjerice na vrhovima Dinare i Biokova danas nije bilo toplije od 13 Celzijevih stupnjeva.

Dolazak olujnog oblaka nad Trogir. Foto: Antonio Miše

Olujni oblaci i nevere prilika su za dobre fotografije od strane lovaca na oluje. Kaštelanski lovac na oluje Frane Vukušić ni danas nije propustio snimati nadolazeću oluju pa je rano jutros snimio udar munje u kaštelansku obalu…Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime