Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 759 obrađenih testova danas su 94 novooboljele osobe pozitivne na COVID infekciju i to iz Splita 37, Imotskog 9, Podbablja 5, Runovića 2, Ciste Provo 1, Lovreća 1, Zmijavaca 2, Prološca 1, Starog Grada 1, Jelse 1, Hvara 4, Kaštela 2, Trogira 1, Segeta 1, Solina 1, Klisa 2, Vrgorca 1, Makarske 5, Baške Vode 1, Tučepi 1, Trilja 2, Hrvaca 1, Sinja 3, Podstrane 2, Otoka 2, Šestanovca 1, Dugog Rata 1 i Supetra 3 osobe.

Kako je vidljivo iz izvješća korona se vratila na otok Brač, a krizni stožer otoka nije objavio podatke o novozaraženima iz Supetra, što su inače radili. Zapravo, posljednje izvješće o osobama koje su pozitivne na koronavirus stožer je objavio 10. srpnja.

Podsjetimo, u ovom trenutku Stožer CZ otoka Brača uopće nema načelnika, otkako je bivši šef Nikola Martinić Dragan podnio neopozivu ostavku 17. kolovoza. Martinić je tada otišao jer smatra da “vrijeme pred nama jednostavno ne trpi polovična rješenja”, a priznao je i da je izgubio povjerenje u vjerodostojnost Nacionalnog stožera civilne zaštite.

U novom tjednu će se sastati općinski načelnici kako bi pokušali izabrati novog načelnika. Ako dogovora ne bude, krizni stožer otoka će se rasformirati pa će postojati samo općinski krizni stožeri.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime