Most nezavisnih lista u Trogiru će prikupljati potpise za inicijativu Vodu u Ustav, u subotu 12. listopada 2019. od 8.30 do 13.00 sati, na ulazu u Trogir (prostor ispred Sjevernih gradskih vrata, javno prometna površina).

Iz Mosta NL pozivaju građane da potpišu peticiju vodeći računa o tome da se u EU voda sve manje shvaća kao ljudsko pravo, a daleko više kao tržišna roba.

Loša iskustva privatizacije vode u Parizu, Berlinu, gdje su stanovnici referendumom tražili vraćanje pod javno upravljanje, zatim u Portugalu, Italiji i Grčkoj, jasno poručuju:

– Ne dopustimo da se privatizacija uopće dogodi!

U Hrvatskoj se, vidljivo je i po usklađenjima za zakonima EU, priprema teren za koncesioniranje, djelomičnu ili potpunu privatizaciju vodnih usluga. Stoga bi, uz donošenje zakona, bilo važno i dodatno ustavno zaštiti vode u Hrvatskoj, kako bi mogli beskompromisno očuvati svoje bogatstvo i štiti svoje nacionalne interese. Most svojom inicijativom predlaže poseban članak u Ustavu RH u kojem stoji da je vodoopskrba građana neprofitna komunalna djelatnost pod javnim upravljanjem – kako je više puta naglasio Mostov dr.sc. Slaven Dobrović, priopćili su iz Mosta.

Izjave će dati saborski zastupnik Mosta Miro Bulj i vijećnica Mosta u Splitsko-dalmatinskoj županiji dr. Milija Baldić-Lukšić.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime