Kao što je i najavljeno, u Župi Sv. Spasa na Mejašima, održana je misa za Kobea Bryanta, sve preminule sportaše, ali i za dva hrvatska pilota, koja su stradala dan nakon američkog košarkaša i njegove kćeri.

Misu je održao don Josip Ulić, koji nam je objasnio kako je došao na ideju da za, prvotno kako je mislio, za Kobea održi misu?

– Budući da sam igrao deset godina košarku, prvi dres koji sam kupio bio je od Kobea Bryanta. Odmah nakon nesreće sam se čuo sa svojim prijateljima košarkašima, koji su svi bili tužni. Dogovarali smo se što ćemo, a budući da sam ja svećenik, bilo je logično da održimo misu za stradale. Kad smo kasnije čuli da su i naši piloti stradali, uključili smo i njih, rekao nam je na početku ovaj svećenik.

Bilo je mnogo pitanja zbog čega misa za Bryanta.

– Mi svećenici imamo svaki dan mise, a kao katolici smo dužni moliti jedni za druge. Tako smo obvezni moliti za svoje bližnje pogotovo. Njega fizički nismo susreli, ali bio nam je veliki uzor. Čim sam čuo da je nastradao pomolio sam se za pokoj njegove duše, a odlučili smo održati i misu. Da okupimo sportaše i košarkaše, koji su i došli u velikom broju.

Na misi je bila i Blanka Vlašić, ali i brojni drugi sportaši. Kako na to gledate?– Kod mene u župu su uvijek svi dobrodošli. I Isus govori: “Dođite kod mene svi…”
Ono što želim jest da ne želim da ljudi meni zbog mene, nego da dođu meni da ih dovedem Kristu. To je moj neki cilj.

Bila je prekrasna propovijed.

– Gospodin svakome daje neki talent i svatko je pozvan da pronađe u čemu je najbolji i da bude vrhunski u tom svom talentu. Jednostavno se moraš potruditi da budeš najbolji stolar, najbolji košarkaš, najbolje što možeš dati od sebe. Onda si ostvaren i radosta bez obzira na sve križeve koje nosiš. Svi se jednako možemo ostvariti kada ono što najbolje radimo, radimo od srca.

Nakon mise se preselilo na obližnje igralište, gdje su se zabijali koševi za prerano preminulu košarkašu zvijezdu.


4 KOMENTARI

  1. Da bila je i misa za njih.Što mučite ljude sa tim.Piloti,Piloti do neki dan niste ni znali za njih a sad radite reda po netu.Daj se smirite i budite razumni.Pred Bogom smo svi isti.🙏😇 Umjesto da prigovarate pomolite se za te pilote i živite u miru. ✌️🤫🤝🇭🇷 ♥️(8/24🏀🎽)♥️

Comments are closed.