Ministarstvo kulture Republike Hrvatske odobrilo je Centru za kulturu i cjeloživotno obrazovanje Zlatna vrata 300 tisuća kuna za projekt opremanja Ljetnog kina Bačvice.

Zlatna vrata u partnerstvu s Festival mediteranskog filma Split i Kino Mediteran prijavili su po završetku ljetne sezone na natječaj za investicijske potpore projekt sanacije i opremanja kina.

– Odlične su ovo vijesti ususret sezoni koju već uvelike pripremamo, pogotovo što nam je posjedovanje vlastite tehničke opreme preduvjet da bi mogli održavati program, ali i iskustvo gledanja filmova na Bačvicama dovesti na jednu novu tehničku razinu. Zahvaljujući ovoj potpori ostat će nam iznos novca koji smo lani potrošili na najam opreme i siguran sam da s tim sredstvima možemo poboljšati mnogo stvari na dobrobit naše publike – izjavio je Alen Munitić, umjetnički direktor Kina Mediteran.

U ovoj prvoj fazi investicija za Bačvice sredstva su odobrena za tehničku opremu, ali svakako će se raditi i na samim infrastrukturnim poboljšanjima.

– Sudjelovanje Ministarstva kulture RH iznimno je važno za projekt Ljetnog kina Bačvice, za njegovu održivost i kvalitetan rad. Vjerujem da ćemo na osnovu izrađenog elaborata i u narednim godinama moći računati na potporu, jer se uistinu radi o projektu od važnosti ne samo za kulturu grada, već i za mnoge druge aspekte gradskog života – izjavila je Tamara Visković, ravnateljica Zlatnih vrata.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime