Mateo Beusan: “Letica je trebao dobiti crveni, ali tome je prethodio prekršaj Mora na Saidu”

Zaključio je i da nije bilo penala za Dinamo te da je Pejin trebao svirati prekršaj Soudanija nad Lopezom

Kao i svakog ponedjeljka u HRT-ovoj emisiji Stadion analiziraju se utakmice Prve HNL. U ovom izdanju glavna tema bila je derbi između Dinama i Hajduka na Maksimiru. Utakmicu je analizirao HRT-ov stalni stručni komentator Joško Jeličić, bivši igrač “modrih” i “bijelih”, a sudačke odluke “Oko sokolovo” Mateo Beusan.


– Sagledavajući njegov kriterij, jasno je da se ovdje radi o prekršaju. I onda ne bi bilo ovoga što se dalje dogodilo. – kazao je komentirajući duel Mora i Saida u 52. minuti, pa nastavio na ono što je slijedilo poslije: – Jasno da je ovdje trebao biti dosuđen izravni slobodan udarac plus crveni karton Letici. Sudac nema tu dubinu ili 3D da ovo može vidjeti, ako netko može vidjeti, to je pomoćni sudac. – zaključio o situaciji u kojoj je Letica istrčao na Soudanija na loptu koju mu je uputio Moro nakon prekršaja na Saidu.

Osvrnuo se i na Saidov gol za 2:0 u 62. minuti prilikom kojeg je suđeno zaleđe.

– Vidite gdje se nalazi pomoćni sudac, tri metra je udaljen unazad. I ajmo mi sad s te pozicije procijeniti da je igrač u zaleđu centimetar. Možemo reći da je pogodio. ne možemo ovdje reći da je greška. – kazao je Beusan. Podsjetimo, nedavno je za istu situaciju kod Dinamovih napadača kazao kako UEFA daje naputak da je napadač uvijek u prednosti kod takvih situacija.

Prokomentirao je i odluku Pejina o jedaneastercu za Dinamo i crvenom kartonu za Lopeza.

– Mislio sam u prvom momentu da je dosudio prekršaj na Lopezu, jer je jasno da je Soudani svojom rukom prouzročio da Lopez pada. Trebao je biti dosuđen prekršaj nad obrambenim igračem Hajduka. A niti isključenja za koje piše da je drugi žuti zbog igranja rukom. – istaknuo je Beusan.


Dao je osvrt i na prekršaj Doumbije na Ohandzi za koji smatra da je bila ispravna odluka suca s opomenom za Doumbiju. Po njegovom mišljenju, nije bilo za crveni karton jer su po njemu Ohandzu mogli sustići Ademi i Sosa. Na kraju je zaključio da Fomitschow nije igrao namjerno rukom u posljednjim minutama i da tu nije bilo situacije za dosuditi penal.

 Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0