Čelnica stranke Pametno, Marijana Puljak, reagirala je na izjavu Znanstvenog vijeća za obrazovanje i školstvo HAZU-a, o tome kako Istanbulska konvencija nije prihvatljiva za hrvatski odgojno-obrazovni sustav. Njenu reakciju prenosimo u cijelosti:

“Znanost se temelji na provjerljivim i dokazivim spoznajama, neovisnima od uvjerenja i vrijednosnih sudova samih znanstvenika. Znanstvenici stoga imaju odgovornost ne samo promicati znanstvene spoznaje nego i djelovati kao stručni i moralni autoritet, ali i korektiv, za sve dionike društva koji dovode u pitanje ljudska, znastvena i civilizacijska postignuća.

Hrvatska akedemija znanosti i umjetnosti (HAZU) nije u tom kontekstu, nažalost, već dugo na razini imena kojega nosi, a posebno je to slučaj kada dopušta da u njeno ime istupaju i sramote je pojedinci i skupine koji, zaslijepljeni osobnim interesima i politikanstvom, zastupaju nakaradne stavove oprečne svemu onome što znanost jest.
Kao stranka koja se snažno zalaže, ne samo za razvoj znanosti i obrazovanja nego i uopće za politike utemeljene na dokazima i činjenicama, Pametno odbacuje i osuđuje izjavu nekakvog “Znanstvenog vijeća za obrazovanje i školstvo” HAZU kojim se, zbog izmišljene rodne ideologije te sramotnim stavovima preuzetim od retrogradnih i dogmatskih klerikalnih udruga, u pitanje dovodi Istanbulska konvencija i njena ratifikacija u RH.
Pametno poziva HAZU i sve znanstvenike u Hrvatskoj da se ograde od takve izjave i eksplicitno izraze svoje neslaganje s uratkom akademika Ježića i njegovih suradnika. Adresante izjave, predsjednicu Republike Hrvatske, predsjednika Hrvatskoga sabora i saborske zastupnike, predsjednika Vlade Republike Hrvatske i cjelokupnu hrvatsku javnost pozivamo, pak, da izjavu odlože u najbliži spremnik za smeće.”
Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0