Nedjelja je u Dalmaciji donijela ogromne temperaturne razlike. Dok je veći dio obalnog i otočnog vremena mogao uživati u barem djelomično sunčanom i toplom vremenu, u Zagori je bilo prohladno, a u višim planinama povremeno je padao snijeg.

VEZANI SADRŽAJ:

Na šibenskom području temperatura zraka je danas rasla do visokih 19°C, a u unutrašnjosti otoka Visa temperature su prešle 20 Celzijevih stupnjeva. U isto vrijeme, u nekim dijelovima Zagore niti u najtoplijem dijelu dana nije bilo toplije od 12°C, a popodne je u Cetinskom kraju temperatura bila i jednoznamenkasta.

Treći dan zaredom snijeg pada na Dinari i Kamešnici, no za razliku od prethodni dana, snijeg je danas bio obilniji, stvarajući snježni pokrivač. Tako su se danas zabijelili Dinara i Kamešnica iznad 1500 metara, a najviše snijega je palo između 16 i 17 sati. Na meteo postaji ispod Velike Duvjakuše na Dinari temperatura se spustila na 0°C.

Najviše oborina do 18 sati bilo na Biokovu, gdje je palo 6 litara po kvadratnom metru. Povremenih pljuskova bilo je i u Podbiokovlju.

U novom tjednu bit će sve stabilnije i sve toplije, o čemu možete pročitati tijekom ponedjeljka na našem portalu.

U videu pogledajte gust snijeg koji je danas popodne padao na Dinari.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime