U splitskom restoranu Plac na Narodnom trgu izbio je požar nešto iza 21 sat. Gorio je restoran Plac na Pjaci. Neslužbeno se doznaje da je eksplodirala plinska boca, a vatrogasci su iznijeli još čak sedam plinskih boca iz objekta.

Prema informacijama Županijskog vatrogasnog operativnog centra, požar je dojavljen u 21:12. Na intervenciji su sudjelovali JVP Split s 4 vozila i 12 vatrogasaca, DVD Split s 2 vozila i 6 vatrogasaca i DVD Vranjic s 1 vozilom i 3 vatrogasca. Cisterna DVD-a Žrnovnica doživjela je udes na Poljičkoj cesti u Splitu za vrijeme izlaska na intervenciju, a tri vatrogasca su ozlijeđena i prebačena u KBC Split.

Požar je lokaliziran u 22:33. Restoran je u cijelosti uništen.

U ŽVOC-u nam kažu da prema zasad dostupnim informacijama nitko nije zatražio liječničku pomoć.

Vlasnik restorana Plac, kako su nam kazali čitatelji koji su se zatekli u blizini gorućeg objekta, sretan je što nitko nije ozlijeđen, a za štetu kaže da će se popraviti.

Neslužbeno doznajemo da je Palace Suites Heritage Hotel, koji se nalazi iznad restorana koji je izgorio, također pretrpio štetu.

Kako smo već ranije izvijestili, neposredno nakon eksplozije i požara, nastupila je panika među građanima, a neki od njih su pomislili da se radi o terorističkom napadu.

S obzirom da se radi o centru grada u centru turističke sezone, pravo je čudo da u ovoj nesreći nitko nije ozlijeđen.