Pametne klupe Ivana Mrvoša i njegove tvrtke Include osvajaju sve više novih tržišta, a nakon što su lani prve postavili u Tel Avivu, ove godine su ih ugradili i u Aspire Parku u Dohi.

Pametne klupe iz Hrvatske su inače i prve pametne klupe koje su postavljene u Kataru i cijeloj regiji, objavila je kompanija Doha Technology, članica CTBA grupe. Direktor grupe Mario Lozančić početkom aktualne godine kazao je da je to samo prvi korak u pretvaranju Dohinog najvećeg parka u ‘pametni park’ te vjeruje i da je ovo velik doprinos u pretvaranju cijele Dohe u pametni grad, prenosi Gulf Times.

U Dohi je ugrađena Steora Urban klupa koja je opremljena bežičnim punjačem za novije mobitele koji to podržavaju. Punjač je integriran ispod akrilnog pokrova. Klupa ima USB punjače, Wi-Fi mrežu, LED osvjetljenje, integrirano hlađenje koje hladi sjedište te niz senzora koji prikupljaju podatke o kvaliteti zraka. Uz to na klupi je i LCD ekran koji se može koristiti za prikazivanje različitih gradskih vijesti, turističkih informacija ili obavijesti.

Suradnik našeg portala Tin Juginović ovih se dana nalazi u Tel Avivu te nam je poslao fotografije pametne klupe Steore u središtu ovog izraelskog grada.

“Lijepo je kada boraviš u Izraelu, pa naletiš na pametnu klupu našeg inovatora Ivana Mrvoša” – kazao nam je Tin.Usput pogledajte prekrasni Tel Aviv…Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime