U ožujku ove godine pokrenuta je humanitarna akcija “Vjeruj i djeluj” kojoj je bio cilj prikupiti financijska sredstava za kupovinu “Rewalk” pomagala za hodanje. Pomagalo nije namijenjeno jednoj osobi, nego ga za hodanje može koristiti više osoba s invaliditetom. Uz pomoć “Rewalka” korisnici različitih dijagnoza vježbaju hodanje i održavanje tjelesne kondicije. Akciju su pokrenuli Andrija Lipanović i njegov osobni asistent Goran Barčot Butle.

Tijekom ponedjeljka Andrija Lipanović je objavio odlične vijesti, da je “Rewalk” stigao u Split!

“Ono kad ti poklon za rođendan dođe dva dana kasnije, a osmijeh se ne skida s lica jednog čovika.

Dame i gospodo, u grad je stigao još jedan novi stanovnik po imenu
ReWalk – More Than Walking!

Humanitarna akcija Vjeruj i Djeluj za Andriju Lipanovića je urodila plodom i skupljeni su potrebni novci za nabavku sistema ReWalk,ortopedskog pomagala za hodanje koji će služiti najpotrebitijima, tj.onim invalidima koji ne mogu hodati svojom voljom,već uz pomoć robota za hodanje po imenu ReWalk. Ovaj ReWalk sistem za hodanje je prvi sistem takve vrste u gradu Splitu i šire,a na samom sistemu će se vršiti obuka u novonastaloj udruzi
Vjeruj i Djeluj.

CERTIFICIRANJE ILI OBUKA 2 FIZIOTERAPEUTA iz grada Splita, koja bi radila u udruzi vjeruj i djeluj u Splitu će se obaviti tijekom prvog mjeseca 2020.godine.

Kandidati još nisu izabrani,a oni koji se jave razgovarat će osobno s predsjednikom udruge Andrija Lipanović, potpredsjednikom udruge Bruno Mrgan i tajnicom udruge Maša Bulatović.

Cijena certificiranja dva terapeuta iznosi skoro 12.000eura koje nećemo platiti mi, već nas časti tvrtka ReWalk-More than walking zahvaljujući Meli Ikanović, zastupnici ReWalka za Europu.

Ovom prilikom joj se zahvaljujem od srca na svemu što je napravila da sistem dođe u prave ruke. Velike zahvale idu i Ivanu Drežanćiću na uloženom trudu, AutoPrijevozu Šušnjara na besplatnom i ozbiljnom angažiranju oko prijevoza ReWalka u Split, Optikama Anda, Dino Rađa, Hajduku, sportašima na doniranim dresovima za aukciju uskoro, Mariji Magušić, Deni Hrgoviću, Neni Vukasović, Goranu Barćotu Butli,L uki Radici i njegovima, chefovima Zirojeviću, Pažaninu, Sanjinu, splitskoj estradi i šire, svin dobrim ljudima koji su se angažirali da se akcija kvalitetno pročuje i skupe novci skupa sa svin medijima koji nas prate cilo vrime, e pa pratite nas još jer tek smo počeli. Mlada smo udruga, tribat će nam Vaša pomoć i ubuduće.

Zamisao same udruge Vjeruj i Djeluj je zapošljavanje 2 do 3 fizioterapeuta koja bi vježbala s najugroženijom skupinom invalida. Opširnije uskoro jer sistem je tek došao u grad,a da bi profunkcionirao moramo srediti i opremiti prostor koji čekamo od grada Splita.

Još jednom hvala svima od srca – napisao je presretni Andrija.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime