Rijetko je tko ostao ravnodušan ove subote na Lidl Glow Run Split – utrci koja je startala u zalazak sunca na sredini splitske rive. Trasa od rive do Marjana i natrag puna je vizura koje oduzimaju dah, a posebnu atmosferu pod uličnom rasvjetom dodatno su stvorile i fluorescentne boje kojima su se ukrašavali natjecatelji na startu. Pobjednici Lidl Glow Run na 5 km su Kieran Barnes i Lukrecija Krstičević, dok su na 10 km pobjednici Nikola Oršulić i Nikolina Šustić Stanković, koja je ujedno i ukupna pobjednica.

U sklopu svoje krovne kampanje #aktivnikrozgodinu, Lidl je ove godine sponzor 10 Run Croatia utrka na atraktivnim lokacijama diljem Hrvatske. Nakon utrka u Puntu (Krk), Križu i Ravnoj Gori u organizaciji Run Croatia i Lidla Hrvatska, na red je došao Split.

Ovogodišnja utrka bila je posebna i po tome što je u njoj sudjelovala aktualna svjetska prvakinja na 100 km Nikolina Šustić Stanković, što je sigurno predstavljalo dodatnu motivaciju za 240 natjecatelja.

Nikolina je ponijela i titulu ukupne pobjednice utrke u kojoj su trčali natjecatelji iz čak 14 svjetskih zemalja, pa je tako i jedan od pobjednika (na 5 km) iz Velike Britanije. Natjecatelji i posjetitelji utrke Lidl Glow Run Split imali su priliku uživati u prekrasnim prizorima na trasi splitske utrke, ali i u lijepom vremenu te plesnoj zabavi uz DJ-a u večernjim satima.

Lidl Hrvatska poznat je po tome da podržava i potiče sport i zdravi način života, kako interno među svojim zaposlenicima, tako i putem brojnih javnih programa koje podupire. Ne čudi tako partnerstvo ovog trgovačkog lanca s tvrtkom Run Croatia, u javnosti poznatoj po svojoj predanosti promociji sporta.

Trkači će i ove godine trčati kroz neke od najljepših lokacija diljem Lijepe Naše – od Zagreba, preko Gorskog Kotara i Istre, pa duž obale i otoka sve do južne Dalmacije.

Zajedničke utrke Lidla i Run Croatia održavat će se od travnja pa sve do prosinca, i to na prekrasnim otočkim lokacijama Krka (Punat i Malinska), Brača, Lošinja, ali i gradova poput Zagreba, Splita, Poreča, Vodica te Općina Križ i Ravna Gora. Svi koji se žele prijaviti na neku od utrka, to mogu učiniti na ovdje.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime