Ovog vikenda sportski tereni hotela Le Meridien Lav u Podstrani pretvorili su se u velika šarena igrališta prepuna djece osnovnoškolske dobi. Već drugu godinu zaredom zaklada Sport2Life organizira međunarodni sportski turnir LAV CUP 2019 koji okuplja oko 250 djevojčica i dječaka u tri različita sporta.

Uz nogomet, koji se i inače igra na otvorenom, posebno je zanimljivo gledati nadmetanja u košarci i mini odbojci. Sukladno svojim temeljnim načelima promicanja ne samo sportskog već i cjelovito zdravog života, zaklada je sa svojim sportskim partnerima Odbojkaškim klubom Brda djeci na turniru ponudila i zdrave namirnice i napitke u sklopu svog projekta „Zdrava hrana svakog dana“. Djeca su tako cijelog dana mogla jesti svježe voće, uživati u prirodnim cijeđenim sokovima i zasladiti se sa zdravim pločicama od sušenog voća.

Kao i lani, ovaj su turnir svojim prisustvom podržali i višegodišnji ambasadori zaklade Sport2Life, proslavljena odbojkašica Senna Ušić Jogunica i vaterpolski reprezentativac Anđelo Šetka. Posebno je značajno kako je turnir otvorio i na njemu se puna tri dana družio s djecom i sam osnivač zaklade Sport2Life, Mike Saran, koji je ovom prilikom izjavio:

Sport2Life je zaklada osnovana u svrhu promocije sporta i aktivnog života za mlade. Danas je nemoguće zamisliti život bez tehnologije i djeca od sve ranije dobi mnogo vremena provode na računalima i mobitelima, te su sve manje i manje aktivna, što može biti opasno za njihov rast i razvoj. Cilj zaklade je da se djeca što više bave sportom te tako uče koordinaciji i razvijaju motoričke sposobnosti, što više vremena provode na otvorenom te uče o zdravoj prehrani. Odnosno, da od rane dobi razvijaju zdrave životne navike. Jako sam zadovoljan organizacijom drugog Lav Cupa. Povećali smo broj sudionika, ove godine je 100 djece više nego lani. Sudjeluje 25 ekipa u 3 sporta, ekipe iz Hrvatske, Češke i po prvi puta iz Bosne i Hercegovine. Impresivno je vidjeti svu ovu djecu na istom mjestu i nadam se da će turnir nastaviti rasti i da ćemo proširiti svoje ciljeve među što više djece, ne samo u Hrvatskoj već i u drugim državama u kojima zaklada djeluje.

Zbog loše vremenske prognoze, organizator je zahvaljujući podršci Ureda za društvene djelatnosti Grada Splita i Školskom odboru osigurao i zamjenski prostor, novootvorenu dvoranu osnovne škole Žnjan Pazdigrad.

Organizirana su i posebna individualna natjecanja u tehniciranju nogometnom, odbojkaškom i košarkaškom loptom koja su protekla burno uz glasno navijanje turnira. Važno je napomenuti da su svim sudionicima turnira osiguran prigodni pokloni, medalje i pehari. Iako se danas najčešće ističe kako su djeca prečesto na mobitelima, premalo aktivna i vezana za tehnologiju, slike s ovog turnira i ovog zdravog sportskog vikenda pokazuju upravo suprotno, djeca uživaju u igri i sportu, a cilj zaklade je upravo im to u što većoj mjeri i omogućiti.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime