•   
  •   

Jedan od najvećih i najpoznatijih baletnih ansambala na svijetu, Baletni Ansambl Carskog Ruskog Baleta iz Moskve, 1. kolovoza stiže u Makarsku.

Pod pokroviteljstvom Turističke zajednice Grada Makarske, u veličanstvenom vanjskom prostoru Osejave, te u prirodno čarobnom ambijentu, izvest će se najizvođeniji balet svih vremena “Labuđe Jezero” P.I. TCAJKOVSKOG.

„Labuđe jezero“ je najpoznatiji bijeli balet koji je skladao P. I. Čajkovski gdje se princ Sigifrid zaljubljuje u kraljicu labudova Odette koja je pod kletvom zlog čarobnjaka Rothbarta. Princ obećaje prekrasnoj Odette da će se vratiti po nju i spasiti ju, no Odile, čarobnjakova kći, vodi princa na pogrešan put. Hoće li princ pronaći svoju pravu ljubav te hoće li dobro pobijediti zlo možete i vi saznati 1. kolovoza 2018.g. na Osejavi u Makarskoj kada Carski ruski balet gostuje sa ovim baletnim spektaklom koji će vas ostaviti bez daha pod zvjezdama makarskog neba.

Turistička zajednica grada Makarske ovaj posebni događaj odlučila je pokloniti svojim turistima, građanima, iznajmljivačima i svim dionicima u turizmu. Ukoliko želite biti dio ovog događaja svoje besplatne ulaznice možete uzeti u uredu Turističke zajednice! No, požurite, jer broj ulaznica je ograničen.

O baletnom ansamlu:

Plesni ansambl „Carskog ruskog baleta“ (Imperial Russian Ballet) osnovali su 1994.g. Gediminas Taranda, solist „Boljšoj Teatra“, dobitnik mnogih nagrada i priznanja za plesače i za koreografiju te Nikolaj Ankošin, solist baletne grupe „Igor Mišejev Folk Dance“ na inicijativu svjetski poznate primabalerine Maje Pliseckaje, majke kraljice ruskog baleta te simbola Boljšoj teatra, koja postaje njihovim počasnim predsjednikom. Plesni ansambl broji 40 umjetnika iz najboljih baletnih škola Rusije: Moskve, Sankt Peterburga i Perma. Djeluju pod mentorstvom uglednih baletnih učitelja, a njihovo stvaralaštvo temelji se na izvedbama klasičnih baletnih djela i plesnim uratcima suvremenih autora. Predstave uključuju virtuozan ples i prekrasne kostime Boljšoj i Mariinsky teatra. Bogati repertoar, virtuozna plesna umijeća članova plesnog ansambla te gostovanja diljem svijeta svrstavaju ansambl u sam vrh svjetske baletne scene.

Plesni ansambl „Carski ruski balet“ član je Europskog kulturnog centra u Moskvi pod pokroviteljstvom Europskog parlamenta, a Gediminas Taranda je jedan od osnivača kulturnog centra.

„Labuđe jezero“ balet u tri čina, glazba P. I. Čajkovskog i koreografija Ivanova i Petipe, solisti su Lina Seveliova, rođena 1990.g. u Moldaviji, školovana na „National Chisinau Choreography college“-u i na „Academy of Music Theatre and Fine Arts“, kao solistica imala je stalan angažman u Nacionalnoj moldavskoj operi i baletu („Moldavian National opera and Ballet“), dobitnica je mnogih nagrada za svoje plesno umjeće i zapažene glavne uloge u baletnim predstavama: „Cipollino“, „Uspavana ljepotica“, „Giselle“, „Romeo i Julija“, „Orašar“, „Labuđe jezero“, „Valpurgina noć“, „Don Kihot“ te plesni virtuoz Nariman Bekzhanov koji je školovanje završio 2002.g. na Akademiji koreografije u Almatyju gdje je i proglašen najboljim studentom akademije. Od 2000.g. do 2002.g. pridružio se ansamblu „Jung Classical

Ballet“ pod umjetničkim vodstvom Bulata Ayupova, od 2002.g. do 2004.g. vodeći je solist u teatru „Abay State Opera and Ballet Theatre“ u Almatyju, Kazahstan te je od 2005.g. vodeći solist Carskog ruskog baleta. Također je otplesao mnoge glavne uloge u baletima kao što su „Shopeniana“, „Carmina Burana“, „Carmen“, „Uspavana ljepotica“, „Giselle“, „Romeo i Julija“, „Orašar“, „Labuđe jezero“, „Valpurgina noć“, „Don Kihot“…

   •   
  •   

Komentiraj

Napišite komentar

* Obvezno potvrditi GDPR

*

Slažem se

Upišite svoje ime