Krstulović Opara i delegacija iz Splita u Albaniji: Zbog krivog unosa u GPS “zalutali” u Tirani, Splićane je onda oduševio mladić Albi

Ulaskom u Tiranu vozač je u GPS unio ime hotela i adresu. Zbog greške samo jednog slova prilikom unosa adrese, delegacija je završila na sasvim drugom kraju grada...


Gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara sinoć je stigao u posjet glavnom albanskom gradu Tirani. U posjetu Albaniji s gradonačelnikom su također njegov savjetnik Krešimir Budiša, Igor Belamarić iz Parkova i nasada, Ivana Krstulović Baković iz Udruge Sunce, predsjednik Splitskog skautskog zbora i koordinator Boranke Edi Perić i novinari.


Službeni dio posjeta počet će danas sastankom s gradonačelnikom Tirane, Erionom Veliajem u Gradskoj vijećnici Tirane.

Delegaciju Grada Splita, uz gradonačelnika glavnog albanskog grada, primit će Anuela Ristani, zamjenica gradonačelnika i brojni gradski pročelnici. Nakon održanog sastanka slijede izjave za medije dvaju gradonačelnika, ali i simbolična sadnja stabla u parku Europa.

Tirana je donijela ambiciozan plan u kojem unutar 10 godina planira zasaditi milijun stabala, odnosno po 100 tisuća godišnje. Splićani će moći poslušati prezentaciju projekta “Doniraj stablo”, ali i čuti više o Zelenom akcijskom gradskom planu. Službeni dio programa ove srijede završit će posjetom obnovljenom južnom ulazu Grand Parka Tirane.

Zanimljiv detalj dolaska u Tiranu

Gradonačelnik i cijela delegacija iz Splita u Tiranu su putovali kombijem, a putovanje preko Dubrovnika, Crne Gore do glavnog albanskog grada trajalo je skoro 10 sati.

Ulaskom u Tiranu vozač je u GPS unio ime hotela i adresu. Zbog greške samo jednog slova prilikom unosa adrese, delegacija je završila na sasvim drugom kraju grada u odnosu na mjesto na kojem se nalazi hotel. Nakon više bezuspješnih pokušaja, ekipa iz Splita se odlučila potražiti savjet prolaznika.

Suvozač je uočio mladi par, a mladić je ljubazno pristao na razgovor. Na mobitelu su mu pokazali hotel u kojem odsjedaju, a s obzirom na to da se kombi našao u prometno izrazito zamršenom dijelu grada, mladić je ponudio svoju pomoć i to tako da sjedne na bicikl i da ga kombi slijedi. Iako je bilo očito da do hotela ima 15-ak minuta vožnje, mladić je naglasio da mu to nije nikakav problem. Tako je i bilo, kombi iz Splita ga je pratio, a njemu nije bilo teško kasno navečer na biciklu prijeći podosta kilometara i uspješno dovesti goste iz Splita do željenog hotela.

Tako je mladić uspješno doveo Splićane do cilja i nije htio ni čuti da mu se u znak zahvalnosti da bilo što drugo osim “hvala”. U kratkom razgovoru s njim doznali smo da se zove Albi. Ima tek 18 godina i glumac je. Ima vlastiti show na jednoj albanskoj televiziji, a kaže da je prije dvije godine prvi put posjetio Hrvatsku.

Tako je Albi zbog slučajnog susreta na najbolji mogući način obilježio početak gostovanja Splićana u Tirani.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime