Marija Vučković, ministrica poljoprivrede, danas je na otvorenju sajma SASO izjavila da je Marjan – državni.

To je, očekivano, izazvalo brojne reakcije. Prvotno je ravnatelj JU Park šume Marjan, Damir Grubšić, poručio da “sada Grad treba državi isporučiti sve račune” vezane uz sanaciju Marjana.

POVEZANI SADRŽAJ

Svoje viđenje situacije dao je i Goran Kotur, čelnik splitskog SDP-a, koji je uputio priopćenje, koje prenosimo u cijelosti:

“HDZ-ova vertikala vlasti “opalila” je još jednu pljusku Splitu, i to vrlo zvučnu, bolnu i ponižavajuću. HDZ-ova ministrica poljoprivrede Marija Vučković izjavila je da je Marjan državna šuma. Gradsko vijeće Grada Splita u travnju prošle godine je, na inzistiranje SDP-a, usvojilo zaključak kojim od Vlade i Hrvatskog sabora traži uvođenje statusa lokalnih šuma, kao i u većini zemalja EU-a, što bi omogućilo poseban status za Park šumu Marjan u vlasništvu Grada Splita. Nakon protuzakonite, nestručne i štetne sanacije šume na Marjanu, HDZ-u očito nije dosta, već devastirani Marjan želi i formalno oduzeti Splitu.

Ovdje se pokazalo da HDZ-ove splitske perjanice Andro Krstulović Opara i Petar Škorić ni malo ne “pizaju” u vlastitoj stranci, kojoj je očito Split “kanta za napucavanje”. To što središnjica HDZ-a omalovažava svoje splitske kolege problem je HDZ-a, ali kad to radi simbolima Splita – Hajduku i Marjanu, onda je to problem svih nas!”
2 KOMENTARI

Comments are closed.