Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 861 obrađenog testa danas je 35 novooboljelih osoba pozitivno na COVID infekciju i to iz Splita 18, Sinja 2, Kaštela 1, Imotskog 1, Makarske 1, Solina 4, Trilja 2, Gradca 1, Marine 2, Podstrane 1, Zagvozda 1 i Dugog Rata 1 osoba.

Od 35 novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije 25 osoba su kontakti prethodno oboljelih osoba dok se ostali novooboljeli epidemiološki obrađuju.

Ukupno 992 osobe nalaze se u samoizolaciji. Na bolničkom liječenju nalazi se 36 COVID pozitivnih osoba u KBC-u Split dok se 6 osoba nalazi na respiratoru.

Iz Grada Sinja poslali su obavijest vezanu uz zarazu koranavirusom koja se pojavila u sinjskoj gimnaziji.

“Od ravnatelja Gimnazije Dinka Šimunovića u Sinju gosp. Tomislava Bilića obaviješteni smo kako je jedna učenica škole pozitivna na COVID-19, zbog čega je cijelom razredu koji uz učenicu čine još 23 učenika određena mjera samoizolacije. Mjera samoizolacije je određena i za 2 nastavnika koji su predavali u tom razrednom odjelu u vremenskom periodu od 48 sati prije pojave simptoma kod zaražene učenice.

Prema naputcima epidemiologa, predmetna mjera samoizolacije za sve njih je određena do 9. listopada 2020. godine, a za to vrijeme nastava za ovo razredno odjeljenje će se odvijati online.

Još jedna učenica Gimnazije iz drugog razrednog odjela je u samoizolaciji zbog pozitivnog člana obitelji na COVID-19″, poručili su danas iz Grada Sinja.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime