Prmorsko-goranski župan Zlatko Komadina u N1 Studiju uživo komentirao je predstojeće unutarstranačke izbore u SDP-u koji će se održati 26. rujna.

Za novog predsjednika stranke kandidiralo se pet osoba: Peđa Grbin, Željko Kolar, Mirela Ahmetović, Marino Percan i Ranko Ostojić.

“Broj kandidata govori o demokratičnosti procesa, a s druge strane pokazuje određenu nestabilnost u SDP-u jer svatko misli da je bolji od onoga drugoga”, kazao je Komadina.

“Ima tu podjela koje sežu od Zorana Milanovića preko Davora Bernardića, a nastavljaju se nažalost i u ovom izbornom procesu. Na novom je vodstvu da se konsolidira i da pomažu predsjedniku, kao što smo mi pomagali Bernardiću, bez obzira na to što smo neki bili kritični. Ako stranka želi biti stabilna, morate imati uhodan tim”, istaknuo je Komadna.

Rekao je da osobno nema kandidata ili kandidatkinju koje posebno podržava za novog predsjednika.

“Neki kandidati provode revanšizam, idu iz inata. Što se tiče Mirele Ahmetović, poznajem je dobro, ne da ju se nagovoriti na ništa, sama je svojom odlučila i časno će se boriti u tom procesu, nije je dobro povezivati sa mnom”, kazao je Komadina.

“Bernardić je u velikoj dilemi”

Osvrnuo se i na bivšeg šefa stranke Davora Bernardića.

“Bernardić je u velikoj dilemi, teško proživljava ovu situaciju i potražit će sreću mimo politike. Hoće li se za koju godinu vratiti u politiku, to ćemo vidjeti. Jedno vrijeme će biti u Saboru dok se sve konsolidira, a poslije ćemo vidjeti. Na njemu je odluka hoće li ostati saborski zastupnik i aktivno sudjelovati u radu stranke. Prvo je nagovijestio da će uzeti pauzu i raditi na sebi”, rekao je Komadina.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime