Podijelite

Prošli vikend u Bolu na Braču protekao je u znaku klapske pjesme. Naime, u petak je u Domu kulture održana Večer klapa debitanata na kojoj je svoju ulaznicu za izborne večeri na ovogodišnjem Festivalu dalmatinskih klapa tražilo 11 klapa, četiri muške i sedam ženskih. Prema mišljenju stručnog ocjenjivačkog povjerenstva kojeg su činili mag.art. Marijo Krnić, prof. Ivana Šutić te renomirani klapski pjevač Branko Terze najbolje su bile djevojke iz splitske klape Luše koje ćemo gledati u izbornoj večeri na omiškoj pjaceti u srpnju dok se publici najviše svidjela ženska klapa Sorelo iz Zagreba.

Te dvije nagrađene ženske klape pokazale su što umiju idućeg dana kada je održan Revijalni koncert pobjednika na kojem su im uručene i nagrade – klapi Luše Kamen sreće a klapi Sorelo Školjka sreće, inače radovi akademskog kipara Pere Jakšića.

Opuštenu koncertnu večer dodatno je začinio nastup dječje klape Veras iz Bola koja je, baš kao i dan ranije, oduševila i publiku i struku te zasluženo zaradila poziv za nastup na ovogodišnjem Omiškom festivalu gdje će biti gosti na Večeri novih skladbi.

Posebno iznenađenje za publiku bio je i nastup klape ‘S brda, s Bola’ u kojoj je, uz još tri klapaša, zapjevao i ravnatelj FDK Omiš, prof. Mijo Stanić.

Napomenimo i to kako je u sklopu klapskog vikenda u Bolu održana i promocija Monografije ‘Festival dalmatinskih klapa Omiš 1967 – 2016‘ autorice Herci Ganza o kojoj su, uz samu autoricu, govorili i prof. Ivana Bošković Ivičić, ravnateljica Centra za kulturu Općine Bol, mo. Dušan Šarac,  umjetnički ravnatelj FDK i prof. Mijo Stanić, ravnatelj Festivala te glavni i odgovorni urednik Monografije.Podijelite

Komentiraj

Napišite komentar

* Obvezno potvrditi GDPR

*

Slažem se

Upišite svoje ime