Župa Kaštel Novi je blagdan Svetog Stjepana proslavila na poseban način. Drugu godinu zaredom u toj župi su uprizorene žive jaslice. Uprizorenju je prethodio božićni koncert koji se već tradicionalno održava u ovoj župi.

Na koncertu duhovne glazbe sudjelovao je mješoviti župni zbor župe Kaštel Novi , VIS Snaga vjere, Pučki pivači Donji Kaštela te gosti iz župe Kaštel Lukšić, VIS Signum. Nakon koncerta, pored crkve, uprizorene su žive jaslice u kojima su sudjelovali mještani Kaštel Novog.

Jaslice su privukle mnoge župljane koji su nestrpljivo čekali vidjeti Mariju i Josipa te malog Isusa, a djeci su naravno bile najzanimljivije životinje. Po završetku uprizorenja uslijedila je mala zakuska u krugu crkve te su se okupljeni mogli okrijepiti toplim čajem i kolačima koje su napravile vrijedne ruke župljanki.

– Božić i jest radost i pjesma života. Želja mi je kao župnika ove župe da na jedan vanjski način uprizorenja živih jaslica našim ljudskim srcima koja su opterećena svim i svačim zaigra ta radost novorođenog kralja koji se daruje u jednostavnosti i siromaštvu same betlehemske štalice. Betlehem znači ‘kuća kruha – mjesto kruha’, a Isus sam za sebe kaže ja sam kruh koji je s neba sišao. I taj kruh nam se daruje i danas pod prilikama misnih otajstava koji su nama prijeko potrebni – poručio je don Darijo Čorić.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime