Adrian Petričević (19), splitski divljak za volanom nadaleko je poznat po svojim prometnim divljanjima, odnosno prekršajima zbog kojih je već dva puta završio u zatvoru. Splitska policija oduzela mu je nekoliko vozila.

U ovoj priči u glavnoj ulozi je njegov otac Ivo, koji je na svojem Facebook profilu objavio snimku leta u malom zrakoplovu u blizini Skywalk šetnice na Biokovu. Na snimci se vidi kako Petričević u malom zrakoplovu s još jednom osobom leti vrlo blizu i snima Skywalk šetnicu dok po njoj hodaju posjetitelji. Nakon što su je pregledali, iz Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo rekli su portalu 24 sata kako će pokrenuti istragu.

– Naši stručnjaci pregledali su snimku i zaključili da postoje elementi za otvaranje istrage. Koji su to elementi u ovom trenutku ne mogu reći, ali istrage se ne pokreću bez razloga – rekao nam je Eduard Šoštarić, glasnogovornik Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo.

Prema svemu sudeći, u Agenciji sumnjaju da je Petričević prekršio neke od odredbi iz Pravilnika o letenju zrakoplovima.

A je li i što točno prekršio pokazat će rezultati istrage. Da podsjetimo, njegov sin Adrian u javnosti je postao poznat krajem prošle godine nakon što je na internetu objavio suludu vožnju motorom po splitskim ulicama.

U jurnjavi kakve se ne bi postidio ni najbolji akcijski filmski junak, Adrian je u 24 minute vožnje na “Suzi” napravio više od 80 prekršaja. Prolazio je kroz crvena svjetla na semaforima, vozio prebrzo, pretjecao u tunelu, pretjecao kolone, vozio u suprotnom smjeru i tako dalje.

Snimio je cijelu vožnju i objavio snimak na društvenim mrežama, a upravo po toj snimci pobrojani su mu svi prekršaji.

80 dana zatvora, nema motora

Dobio je 80 dana zatvora, 14.000 kuna kazne i dvije godine bez vozačke dozvole, a oduzet mu je i motor Suzuki.

– Čekao sam lijep dan da se idem provozati po gradu, nisam sad htio oboriti rekord za najviše prekršaja u dvadeset minuta, samo sam vozio malo brže – izjavio je tada.

Nakon izlaska iz zatvora u ožujku na slobodi je bio tek dva tjedna, nakon čega je opet zatvoren na 15 dana zbog divljanja BMW-om splitskim ulicama.

Tada je izjavio kako svojom vožnjom nije nikoga ugrozio te tvrdio da tako vozi “samo kada procijeni da je okolina sigurna”. I konačno u rujnu ove godine palio je gume na svojoj novoj “Suzi”, motociklu Suzuki.

Susjedi su zbog gustog dima od kojeg je navodno i pozlilo jednoj ženi pozvali policiju. Stigli su i vatrogasci, a Adrian je prenoćio u policiji.

U svojoj objavi rekao je kako je paljenje guma trajalo 26 sekundi, a kako je žena kojoj je pozlilo zapravo njegova baka koja se uznemirila jer je mislila da je izbio požar.

I novi Suzuki su mu zaplijenili, a novo suđenje zakazano mu je krajem rujna.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime