Danas se održala promocija monografije Jedriličarskog kluba Labud povodom stote obljetnice kluba.
Promocija se upriličila u foyeru Hrvatskog narodnog kazališta Split, a događaju je prisustvovao i splitski gradonačelnik Ivica Puljak.
Brojni gosti su uveličali ovaj poseban događaj koji bilježi ne samo povijest kluba već i jedrenja u Splitu. Sada ih očekuje Olimpijada u Parizu odnosno u Marseilleu gdje će ih predstavljati Palma Čargo.
Za rad i trud oko monografije zaslužni su Herci Ganza i Mario Stipinović koji su pripremili ovaj rad koji komemorira sto godina ovog kluba.
"Labud je sto godina. Velika povijest koju su radili i gradili Splićani. Dobro prilagođeni vremenu koje se mijenjalo i kroz vlasti i kroz politike. Labud je uvik osta velik. Sad kad slavimo njegovu stogodišnjicu možemo biti ponosni da je to i danas. To je jedan još uvijek uspješan i dobro organiziran klub sa bogatom obiteljskom i splitskom tradicijom", kazao je.
Ivica Puljak, gradonačelnik Splita, čestitao je svima koji su sudjelovali u izradi monografije i naglasio klub Labud kao jedan od najvažnijih sportskih kolektiva u Splitu.
"Jedan izuzetno vrijedan događaj. Čestitam svima koji su sudjelovali u izradi te monografije. Klub Labud jedan je od važnijih sportskih kolektiva u gradu Splitu i ja im čestitam na stogodišnjici i da dalje nastave vrijednu tradiciju jedrenja u Splitu", kazao je gradonačelnik.
Žarko Dešković, predsjednik Jedriličarskog kluba Labud, smatra da je ovom monografijom gradu Splitu osiguran povijesni artefakt koji će se samo dalje nadograđivati uspjesima kluba.
"To je jedan zahtjevan posao koji je trajao preko godinu dana u kojem su se svi klupski resursi iskoristili. A poglavito naša draga Herci koja je to odradila sa Mariom Stipinovićem. To je bio težak posao, sretni smo jer smo u gradu Splitu osigurali jedan povijesan artefakt, a na njima je da dalje nadograđuju sa još boljim rezultatima.
Idemo tokom, želimo vjerovat da je Split zadovoljan našim razvojem. Labud, to je zapravo sto godina povijesti jedrenja u Splitu. Nadamo se najboljemu", zaključio je predsjednik Jedriličarskog kluba Labud.