Iako je i utorak u cijeloj Dalmaciji bio vruć, a u mnogim predjelima i vrlo vruć dan, temperature zraka su bile 2 do 5°C niže u odnosu na ponedjeljak. Danas nigdje nije izmjereno 40°C, a najbliže su s 39°C bili dijelovi Cetinske krajine i šibensko zaleđe. Uz obalu i na otocima je većinom bilo od 33 do 36°C.

U rangu jučerašnjih temperatura, ponegdje i neznatno toplije bilo je u susjednoj Hercegovini. U Mostaru je tako izmjereno 40°C, a u Neumu čak 41°C.

Nešto više oblaka u odnosu na jučer bilo je na sjevernom Jadranu gdje je tek mjestimice do 19 sati palo malo kiše. U nekim dijelovima Kvarnera temperatura zraka danas nije prešla vrućih 30 stupnjeva.

ESTOFEX, europski sustav za prognoziranje oluja, izdao je drugi stupanj upozorenja za velik dio Hrvatske. Najavljuje oluje na području kopnene Hrvatske već tijekom poslijepodneva, a tijekom noći se očekuju nevremena i pijavice i na Jadranu.

DHMZ, unutar sustava Meteo Alarm, za srijedu za veći dio Jadrana daje žuti stupanj upozorenja zbog neverina, a na sjevernom Jadranu narančasti zbog bure.

Zbog približavanja frontalnog sustava, u ranu večer grmljavinski oblaci su zahvatili talijansku stranu Jadrana, a grmljavine ima i na zapadnoj obali Istre. Prolazak frontalnog sustava prvo će se osjetiti na sjevernom Jadranu. Dok će noćas na sjevernom Jadranu biti promjenjivo s povremenim neverinima, u Dalmaciji će se zadržati suho.

Satelitska snimka u 20 sati (Vrijeme & radar)

Srijeda će od zore biti promjenjivija u Dalmaciji u odnosu na prethodne dane. To znači da će u sjevernoj i srednjoj Dalmaciji ponegdje biti pljuskova i grmljavine, uglavnom ponegdje u Zagori, a velik dio obale ostat će suh. U drugom dijelu dana nestabilnosti su moguće i na jugu, a u sjevernoj Dalmaciji bit će suho. Noću će puhati većinom slaba bura, na moru tramontana, jača prema otvorenom dijelu. Danju će puhati jaka bura s olujnim udarima samo u podvelebitskom kanalu, drugdje vjetar većinom slab, a navečer se uz obalu Dalmacije očekuje umjerena i pojačana bura, podno planina može biti vrlo jakih do olujnih udara. Temperature u padu u odnosu na prethodne dane; u najtoplijem dijelu dana bit će većinom od 26 do 32°C, a u mjestima s oborinama i niže.

Očekivani najjači udari vjetra u noći na četvrtak (MeteoAdriatic)

Četvrtak donosi stabilizaciju vremena pa će u većini predjela biti pretežno sunčano i suho. Popodne je na konavoskom području moguć slab i prolazan pljusak s grmljavinom. Ujutro umjerena bura, tek ponegdje s jakim i vrlo jakim udarima, slabit će tijekom dana. Jutro osjetno svježije u odnosu na prethodne dane, danju većinom od 27 do 32°C.

Pretežno sunčano i suho bit će u petak. Ujutro će puhati slaba do umjerena bura, danju većinom slab maestral. Noć i jutro vrlo ugodni, najviše dnevne temperature većinom od 27 do 32°C.

Pretežno vedro bit će u dane vikenda. Puhat će slab dnevni vjetar. U subotu temperature zraka bez veće promjene, u nedjelju će malo porasti.

Prema aktualnim prognostičkim materijalima, u nadolazećem tjednu mogao bi uslijediti novi porast temperature zraka.