Hajduk je u 33. kolu HT Prve lige na Poljudu ugostio Slaven Belupo. Imperativ je još uvijek isti – pobjeda i borba za Europu. U početnu se postavu umjesto Svatoka vratio Borja Lopez, a u napadu je startao Jairo.

Hajduk je prvi napao, u 2. su minuti kombinirali Jairo i Caktaš čiji je udarac ipak blokiran. U 6. minuti Bongongui podvaljuje sjajnu loptu za Puclina koji u stopostotnoj šansi puca s 12 metara, ali Posavec je sjajno reagirao.

Četiri minute kasnije Međimorec dobro pokušava iz skoka, no bijeli je vratar opet na visini zadatka.

Jurić je u 14. minuti odmjereno ubacio za Caktaša koji je pucao glavom, no Filipović je obranio. U 19. minuti Plantak je sjajno opalio sa 17 metara, ali Posavec je opet bio odlično postavljen.

Tri minute kasnije lopta je prohujala kroz Slavenov peterac, a Jairo ju nije uspio zahvatiti.

U 30. minuti još jedan zicer za goste, Bongongui je sjajno gurnuo u šansu Limu koji se našao jedan na jedan s Posavcem, no Hajdukov je golman još jednom spasio svoju momčad. U sljedećem je Hajdukovu napadu Jairo pokušao pobjeći svojim čuvarima, no Međimorec je uklizao i odnio loptu.

Hajduk u prvome poluvremenu nije pokazao mnogo, osim Posavca koji je sjajno obranio nekoliko stopostotnih prilika gostiju i koji je najzaslužniji za 0-0 na semaforu.

Hajduk: Posavec – Tudor, Ismajli, Lopez, Bradarić – Jurić, Nejašmić, Barry – Caktaš – Jradi, Jairo.
Slaven Belupo: Filipović – Međimorec, Zirdum, Šarlija – M. Delić, Puclin, Vidović, Plantak, Doležal – Bongongui, Mateus LimaKomentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime