Izglasan opoziv Donalda Trumpa! Protiv predsjednika bilo i nekoliko republikanaca

Prikupljeno je dovoljno glasova za opoziv predsjednika Trumpa, koji u povijest ulazi kao prvi američki predsjednik koji je dva puta opozvan u Zastupničkom domu Kongresa


Zastupnički dom američkog Kongresa u srijedu je započeo raspravu o drugom pokušaju opoziva predsjednika Donalda Trumpa, nakon što su njegovi pobornici prije tjedan dana upali u tu zgradu. Demokrati terete Trumpa za nahuškao svoje pristaše i potaknuo ih na pobunu.


Prikupljeno je dovoljno glasova za opoziv predsjednika Trumpa. Među onima koji su glasali “za” je i deset republikanaca. Čeka se objava službenih rezultata, piše Večernji list.

Za opoziv je glasao 221 demokrat i čak 10 republikanaca. Protiv opoziva je bilo 197 zastupnika. Još ih pet nije glasalo.

Američki predsjednik Donald Trump u srijedu je pozvao svoje pristaše da ne pokreću nove nasilne prosvjede koje su neki od njih najavili, dok središte Washingtona sve više nalikuje na vojni logor uoči inauguracije Joea Bidena 20. siječnja.

“U svjetlu izvješća o novim prosvjedima, zahtijevam da NE smije biti nasilja, NE smije biti kršenja zakona, NE smije biti vandalizma bilo koje vrste”, pozvao je Trump u izjavi. “To nije ono za što se zalažem, to nije ono za što se zalaže Amerika. Pozivam SVE Amerikance da pomognu u smanjivanju napetosti i smirivanju strasti. Hvala”, dodao je.

Zbog potencijalnih prijetnji nasilnim prosvjedima uoči Bidenove inauguracije, u Washingtonu su razmještene tisuće pripadnika Nacionalne garde i drugih sigurnosnih službi.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
2
Molim?
4

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime