Hajduk u petak u utakmici 16. kola od 18 sati gostuje kod Dinama. Modri su moćni, Modri su europski jaki i imaju četiri boda prednosti ispred Hajduka te utakmicu manje. Pobijedi li Dinamo, prvenstvo će vjerojatno biti ubijeno. Trener Bilih Burić imat će velikih problema pri sastavljanju momčadi.

Na Maksimiru zbog ozljeda neće moći računati na Posavca, Juranovića, Vučura, Vuškovića, Nejašmića, Bradarića, Bulosa i Jaira (crveni karton). Od imena s popisa, petorica bi igrala u prvom sastavu (Posavec, Juranović, Nejašmić, Bradarić i Jairo).

Za najavu utakmice Index je nazvao Ivana Gudelja, on je bio Hajdukov Bruce Lee. Mogao je igrati na bilo kojoj poziciji u momčadi jednako dobro, a revolucionirao je poziciju zadnjeg veznog. Zabijao je poput najboljeg napadača, u obrani je bio neprelazan kao da je vrhunski stoper.

Dinamo je veliki favorit protiv Hajduka. Hoće li to biti utakmica mačke i miša ili ćemo gledati pravi derbi?

Dinamo je jača ekipa, ali ne vjerujem da ćemo gledati borbu mačke i miša. Iako je Hajduk oslabljen, a Dinamo europski jak, kod ovakvih utakmica, kod derbija, sva tri znaka su moguća. Dinamo je jači, ali svaka je utakmica meč za sebe, a u posljednje vrijeme Hajduk je čak bolje prolazio u Zagrebu nego na Poljudu. Siguran sam da će Hajduk pokazati da se može nositi s Dinamom i da ćemo uživati u pravoj utakmici.

Na čemu temeljite toliki optimizam?

Neka se nitko ne naljuti, ali Hajduk je naš najveći klub. Hajduk je puno više od kluba. Znam po sebi kad sam nosio bijeli dres koliko sam bio napaljen, motiviran. Čim bi obukao majicu Hajduka, bio sam na 500 posto. Igrati za Hajduk je čast i mislim da će igrači protiv Dinama dati i više nego što objektivno mogu. Kad u dresu Hajduka igraš protiv Dinama, onda nema većeg motiva.

Zatim, Hajduk će imati fantastičnu potporu navijača, a to je velika stvar u derbijima. Treće, neće ni Dinamu biti svejedno. Bolja su momčad, ali to je derbi i njihovi igrači jako dobro znaju što sve nosi derbi s Hajdukom. I četvrto, a to je možda i ključna stvar, nogomet je jedini sport na svijetu u kojem ne pobjeđuju uvijek bolji. Bude li Hajduk maksimalno u utakmici, ne prepadnu li se, mislim da imaju dobre šanse.

Kakvo mišljenje imate o treneru Buriću?

Dajem mu apsolutnu podršku. Sjetite se samo u kakvom je trenutku došao u klub. Bilo je užasno teško prihvatiti se posla nakon blamaže protiv Maltežana. On je prihvatio izazov i danas je Hajduk uvjerljivo drugi, a pobijedi li u petak doći će samo na bod iza Dinama. Koliko je ljudi vjerovalo da Hajduk na Poljudu u prvom dijelu prvenstva može pobijediti Dinamo? Rekao bih jako malo, no Burić je vjerovao, a u to je uvjerio i svoje igrače. Trener može donijeti puno toga momčadi, ali igrači su ti koji odlučuju. Uzalud sve pripreme utakmice, silne analize, kad se utakmica može odlučiti nekim detaljem koji je nemoguće bilo predvidjeti bez obzira na pripremu kakvu odradite. Sreća je također važan faktor, a ona prati hrabre. Citirat ću legendarnog Biću Mladinića koji je stalno govorio: ”Lopta je ženskog roda i ako se prema njoj na treningu ili na utakmicama odnosiš kao prema dami, bez brige, ona će ti to vratiti.” To je recept za pravi rezultat i zato sam siguran da ćemo uživati u pravom derbiju – kazao je Gudelj za Index.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime