Podijelite

Prva dekada ovogodišnjeg siječnja vjerojatno je najtoplija dekada u Dalmaciji od početka službenih meteoroloških mjerenja. Temperature su tek malo pale od srijede, kada je prestalo višednevno jugo.

Kraj tjedna donosi nam kudikamo stabilnije vremenske prilike.

U petak će posvuda biti pretežno sunčano. Puhat će slaba do umjerena bura, prema sjeveru Dalmacije ponegdje i pojačana s jakim udarima. Minimalne jutarnje temperature zraka u Zagori do 2 do 6°C, uz obalu i na otocima od 7 do 11°C. Najviše dnevne temperature od 9 ponegdje u Zagori do 15°C na jugu Dalmacije.

Subota donosi nastavak stabilnog i pretežno sunčanog vremena. Puhat će slaba do umjerena bura, ponegdje u sjevernoj Dalmaciji i pojačana s jakim udarima u prvom dijelu dana. Minimalne jutarnje temperature zraka u Zagori do 2 do 6°C, uz obalu i na otocima od 7 do 11°C. Najviše dnevne temperature od 9 ponegdje u Zagori do 15°C na jugu Dalmacije.

Nedjelja će biti djelomično sunčana s promjenjivom naoblakom. Dok će u većini krajeva biti suho, na jugu Dalmacije će povremeno padati kiša, u Konavlima je moguća i susnježica. Ujutro još slaba do umjerena bura, na moru južne Dalmacije će zapuhati slabo jugo, drugdje levant. Jutro će biti malo hladnije. Najviše dnevne temperature zraka od 5 do 11°C.

Još bi se u ponedjeljak trebalo u većini krajeva zadržati suho, a od utorka nam stižu novi kišni oblaci, u višim planinama i snijeg. Oborine bi ponegdje ponovni moglo biti obilnije, a zimskih temperatura zraka sigurno neće biti do samog kraja sljedećeg tjedna. Ostaje vidjeti hoće li nam tada konačno stići prava zima.Podijelite