Priča je dobro poznata, 60-tih i 70-tih godina prošlog stoljeća mnogi su Imoćani odlazili raditi u Njemačku. A kada bi se za blagdane ili godišnji odmor vraćali u rodni kraj, dobro se znalo koji je automobil bio stvar prestiža. Samo jedan. Naravno, mercedes.

Bio je statusni simbol, znak uspjeha. Svi su ga nastojali voziti, najviše mu vjerovali, a ljubav prema mercedesu naširoko je poznata. U imotskom se kraju ni danas nije puno toga promijenilo. Opet Imoćani odlaze u pečalbu. I dalje vole mercedes, i to toliko da su mu odlučili podići spomenik. On će, osim muzeja mercedesa, biti još veća atrakcija.

U Imotski se, doduše ne u mercedesu, odvezla Tina Šimurina. Tamo je razgovarala s vlasnikom čak 13 mercedesa – Ivanom Topićem Notom, predsjednikom oldtimer kluba Imotski, koji je za HRT otkrio detalje spomenika – mjesto gdje će biti podignut, linija 115, uklesan u kamenu, s dvije fontane s obje strane, i svjetlosti koja će obasjavati mercedesove znakove.

–  Ljudi iz mercedesa su upoznati, oni će doći na otvaranje. Izravno gazda mercedesa će doći kad bude otvaranje spomenika, kaže nam Topić Nota.

Cijeli prilog pogledajte ovdje.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime