•   
  •   

Priča je dobro poznata, 60-tih i 70-tih godina prošlog stoljeća mnogi su Imoćani odlazili raditi u Njemačku. A kada bi se za blagdane ili godišnji odmor vraćali u rodni kraj, dobro se znalo koji je automobil bio stvar prestiža. Samo jedan. Naravno, mercedes.

Bio je statusni simbol, znak uspjeha. Svi su ga nastojali voziti, najviše mu vjerovali, a ljubav prema mercedesu naširoko je poznata. U imotskom se kraju ni danas nije puno toga promijenilo. Opet Imoćani odlaze u pečalbu. I dalje vole mercedes, i to toliko da su mu odlučili podići spomenik. On će, osim muzeja mercedesa, biti još veća atrakcija.

U Imotski se, doduše ne u mercedesu, odvezla Tina Šimurina. Tamo je razgovarala s vlasnikom čak 13 mercedesa – Ivanom Topićem Notom, predsjednikom oldtimer kluba Imotski, koji je za HRT otkrio detalje spomenika – mjesto gdje će biti podignut, linija 115, uklesan u kamenu, s dvije fontane s obje strane, i svjetlosti koja će obasjavati mercedesove znakove.

–  Ljudi iz mercedesa su upoznati, oni će doći na otvaranje. Izravno gazda mercedesa će doći kad bude otvaranje spomenika, kaže nam Topić Nota.

Cijeli prilog pogledajte ovdje.  •   
  •   

Komentiraj

Napišite komentar

* Obvezno potvrditi GDPR

*

Slažem se

Upišite svoje ime