Hrvatski Telekom implementirao besplatan WiFi Internet u Dugopolju: Brzine do 100 Mbit/s

"Signalom smo pokrili cijelo Dugopolje, naselje Koprivno, a nastavljamo dalje i s Kotlenicama. Ovime omogućujemo našim stanovnicima brzine do 100 Mbit/s"

Grad Donja Stubica te općine Bistra i Dugopolje dio su gradova i općina kojima je u sklopu inicijative WiFi4EU, s ciljem uvođenja besplatnog WiFi-a za građane i posjetitelje na javnim lokacijama, dodijeljen vaučer u iznosu od 15.000 eura. Zahvaljujući dugogodišnjoj uspješnoj suradnji s Hrvatskim Telekomom, ova su mjesta odabrala HT kao pouzdanog tehnološkog partnera i najboljeg izvođača koji će tehnološki omogućiti javni besplatni WiFi internet za njihove stanovnike.


Općina Dugopolje također je jedna od općina koja je prepoznala važnost modernizacije i povezanosti pa je u sklopu programa WiFi4EU dobila vaučer te su u suradnji s Hrvatskim Telekomom postavljene pristupne točke na ključnim gradskim lokacijama. No, Općina Dugopolje je napravila dodatni iskorak s ciljem omogućavanja povezanosti za što veći broj svojih stanovnika te su uložili i dodatna vlastita sredstva kako bi pristup internetu omogućili za gotovo cijelo područje općine.

Općina Dugopolje uspješno je aplicirala i dobila voucher europskog projekta WiFi4EU te smo odlučili nadograditi osnovne zahtjeve i osim europskih sredstava uložiti dodatna sredstva; signalom smo pokrili cijelo Dugopolje, naselje Koprivno, a nastavljamo dalje i s Kotlenicama. Ovime omogućujemo našim stanovnicima brzine do 100 Mbit/s koje na velikim dijelovima općine do sada nisu bile moguće. Potpuno nam je jasno da je Internet infrastruktura budućnosti bez koje nema kvalitetnog napretka te nam je drago da imamo stručnu podršku Hrvatskog Telekoma uz kojeg smo uspješno odradili ovaj projekt“, rekao je Perica Bosančić, načelnik Općine Dugopolje.

Hrvatski Telekom najveći je privatni investitor u digitalnu infrastrukturu u Hrvatskoj koji godinama kontinuirano ulaže u kvalitetu i razvoj infrastrukture mobilne i fiksne mreže. U prilog tome govore i brojne nagrade i priznanja za kvalitetu mreže Hrvatskog Telekoma, kao i uvrštavanje mobilne mreže HT-a među deset najbržih mreža na svijetu.

Odabir Hrvatskog Telekoma od strane općina i gradova u ovim projektima dokaz je kako je kompanija prepoznata kao pouzdan tehnološki partner koji može osigurati kvalitetan pristup internetu što omogućava povećanje gospodarske aktivnosti i kvalitete života građana. Kao predvodnik digitalizacije u Hrvatskoj, Hrvatski Telekom ostaje usmjeren na daljnja ulaganja te omogućavanje pristupa kvalitetnom internetu što većem broju građana, kako bi svi u Hrvatskoj bili povezani na vodećoj mreži.
Moja reakcija na članak je...
Vau
39
Haha
5
Hagić
6
Hmmm
2
Plač
2
Grrr
3
Molim?
1

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime