HODANJE POD VODOM Splićanin Boris Milošić oborio svjetski rekord i ušao u Guinnessovu knjigu rekorda

"- Teže je hodati nego roniti iz tog razloga što nosiš sa sobom više otpora. Jedna noga mora uvijek biti na dnu i cijelo tijelo mora biti pod vodom."

Boris Milošić, član  splitskog Ronilačkog kluba danas je pokušao na bazenu u Marini Kaštela oboriti svjetski rekord u hodanju pod vodom te je u tome i uspio. Boris je prvi čovjek koji je prohodao 100 metara pod vodom te tako ušao u Guinnessovu knjigu rekorda dok je prije godinu dana u Srbiji postavio svjetski rekord u ronjenju na dah.


 Prije samog natjecanja upitali smo Borisa kako se osjeća .

– Jako sam uzbuđen, danas ću probati postaviti svjetski rekord koji trenutno drži jedna Turkinja, a iznosi 80 metara. Fizički sve ovo nije teško, više se trebam psihički fokusirati na ono što radim. To radim na način da ‘odem’ u neku svoju zen zonu.

Da li je teže roniti ili hodati pod vodom ?

– Teže je hodati nego roniti iz tog razloga što nosiš sa sobom više otpora. Jedna noga mora uvijek biti na dnu i cijelo tijelo mora biti pod vodom.

Zašto ste se baš odlučili za ronjenje pored toliko sportova?– Ja sam rođen u Austriji i sa 18 godina sam se preselio u Split. Moji roditelji su imali vikendicu u Rogoznici i svako ljeto smo provodili tamo tako da sam se već sa 7 godina zaljubio u more. I od tada sam nekako odlučio da ću se baviti ronjenjem – kazao je Boris koji je potom uzeo doslovno par minuta za psihičku pripremu i krenuo u obaranje rekorda.Nakon obaranja svjetskog rekorda, vidno sretan i uzbuđen poručio je:

“Zahvaljujem se svima koji su me podupirali, mojoj obitelji, treneru te sponzorima. Jako sam sretan i uzbuđen”, kazao je.

 

POVEZANI SADRŽAJ:

 

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime