Podijelite

Danas je u prostorijama splitskog HDZ-a kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnika Jelena Hrgović predstavila program socijalnih mjera iz programa HDZ-a. Splitski HDZ je u svom programu pripremio niz mjera za djecu, mlade, umirovljenike, osobe s invaliditetom, beskućnike, socijalno ugrožene,…
Program socijalnih mjera Jelena Hrgović predstavila je već u predizbornom razgovoru za naš portal.

Tijekom konferencije upitana je i o mogućnosti da se HDZ kazni s 40 tisuća kuna zbog neispunjavanja ženske kvote za Gradsko vijeće, na što je odgovorila da su ispunili kvotu za zamjenicu.

Kazala je kako i pitanje o mogućoj koaliciji nakon izbora pitanje za stranačko vodstvo.

– Surađivat ćemo sa svim ljudima dobre volje koji žele poduprijeti naše mjere. Mislim da nam je svima cilj bolji Split . Ja zaista vjerujem da se nešto može napraviti. – kazala je Hrgović.

U programu su najavljene gradnje vrtića na Kili, Pujankama i Žnjanu, dok je najavljena i dogradnja vrtića na Trsteniku i Srinjinama.

Ključnim problemom se smatra i gradnja bolje infrastrukture za osobe s invaliditetom, gdje je najavljeno uređenje 80 lokacija s prilazima i rampama za invalide.

U programu je najavljena i gradnja hospicija, tj. dovršetak priče oko istog, te umirovljenička kartica, povećanje broja stipendija i niz drugih mjera za bolji život u gradu pod Marjanom.

 Podijelite