HAK: Zbog jakog vjetra, samo za osobna vozila na A1 između Svetog Roka i Posedarje

Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima


Zimski su uvjeti na većini cesta u Gorskom kotaru i Lici. Za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama nema slobodnog cestovnog pravca iz smjera unutrašnjosti prema Rijeci ili Istri te Dalmaciji, i obrnuto, javio je u 08:18 Hrvatski autoklub (HAK).


Od 09:30 sati ukinuti su zimski uvjeti na dionici autoceste A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Bosiljeva 2, no dionica Kikovica-Delnice zbog vjetra još je otvorena samo za osobna vozila. Ostale skupine vozila između čvorova Kikovica i Delnice prometuju obilazno starom cestom kroz Gorski kotar (DC3) uz obaveznu zimsku opremu.

U HAK-u vozače ostalih teretnih vozila da na području pojedinih policijskih postaja prometna policija može i njih isključivati iz prometa, ovisno o trenutnim meteorološkim prilikama i sigurnosnoj procjeni. Na pojedinim cestama vozi se dodatno usporeno, zbog vozila zimske službe koja se kreću sporije. Sve sudionike u prometu molimo za razumijevanje, kao i da poštuju upute prometne policije. Zbog popunjenosti odmorišta na autocesti A1 savjetuju se vozači kamiona s prikolicama i tegljača s poluprikolicama da ne kreću na put iz unutrašnjosti prema Dalmaciji i Rijeci.

Zbog vjetra, samo za osobna vozila otvorene su:

  • dionica autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje;
  • dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice;
  • Jadranska magistrala (DC8) na dionicama Novi Vinodolski-Senj i Karlobag-Sveta Marija Magdalena;
  • DC54 Maslenica-Zaton Obrovački.

Na Krčkom mostu zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a na Jadranskoj magistrali (DC8) na dionicama Bakar-Novi Vinodolski i Senj-Karlobag, autocesti A7 Draga-Šmrika i lokalnoj cesti Križišće-Kraljevica (LC58107) dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Snijeg pada u Gorskom kotaru, Lici, Slavoniji, dijelu Dalmacije, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima. Vozači se savjetuju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te ne kreću na put bez propisne zimske opreme.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime