Jadranski derbi 17. kola HT Prve lige na Poljudu donio je sraz drugoplasirane domaće momčadi i Rijeke koja je s dvjema utaknicama manje od ostatka pratnje na petom mjestu s 25 bodova. Uvertira u utakmicu bilo je uručivanje dresa s brojem 200 Hajdukovu kapetanu Miji Caktašu koji je tako proslavio hvalevrijedan broj utakmica za splitski klub. U sastavu je Bijelih najveća promjena startanje 19-godišnjeg braniča Stipe Radića od prve minute.

Hajdukovci su bolje otvorili susret i u prvih nekoliko minuta prisilili Riječane na izbacivanje lopte u korner. U 8. minuti Caktaš je uz Acostyjevo ometanje izveo slobodan udarac, Jairo se dočepao lopte i ušao u riječki šesnaesterac, ali gosti su uspjeli izbaciti loptu kroz šumu nogu. Tri minute kasnije Nejašmić je driblingom dobrano namučio Halilovića, no lopta je od bloka završila na desnoj strani i u još jednom korneru za Hajduk.

Acosty je u 15. minuti nakon povlačenja Čoline i nepotrebne rasprave s pomoćnim sucem naposljetku požutio. Šest minuta kasnije dvije najveće akcije kod Hajduka: prvo je zapucao Eduok i pogodio vratnicu suprotnog Prskalova kuta, a zatim je i Jradijev pokušaj završio na vratnici. U 23. je Halilović uputio neugodan slobodan udarac koji je Ljubić izbacio, a iz kornera nije bilo veće opasnosti po domaći gol. Minutu kasnije Hajdukov je vratar pravovremeno istrčao pred Čolaka i spriječio zicer. U 25. se iskazao i Radić koji je u posljednji trenutak uklizao Andrijaševiću koji je hitao prema golu svoje bivše momčadi.

U 37. minuti probuđena je Rijeka odradila odličnu akciju dodavnja iz prve, no Hajdukova je obrana sabrano reagirala na Andrijaševićev ulazak pred gol. Bijeli su zatim opet nakratko preuzeli konce igre, no i gostujuća je obrana pravovremeno blokirala njihove nalete prema Prskalu. U 43. minuti Hajdukovi su braniči loše reagirali, prvo je Andrijašević nemetano dodao Čolaku, njegov je udarac Ljubić uspio samo odbiti, ali Acosty je bio prvi na odbijancu i postavio je 0:1. Do kraja prvog dijela više nije bilo konkretnih akcija pa se na poluvrijeme otišlo s vodstvom gostiju.

HAJDUK: Ljubić – Bašić, Svatok, Radić, Čolina – Barry, Nejašmić – Eduok, Caktaš, Jradi – Jairo

Klupa: Blažević, Jakoliš, Beširović, Delić, Blagaić, Jurić, Bradarić, Vučur, Dolček, Tahiraj, Teklić

RIJEKA: Prskalo – Smolčić, Escoval, Župarić, Tomečak – Capan, Halilović – Acosty, Andrijašević, Gorgon – Čolak

Klupa: Nwolokor, Pandur, Velkovski, Lepinjica, Babić, Pavičić, Vuk, Murić, Puljić, Raspopović, Iglesias, Lončar

 Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime