GRGA ČVARAK U GKL-U Povodom premijere i tribina o izazovima rada s djecom koja se „ne uklapaju“

Ova predstava želi potaknuti gledatelje na propitivanje viđenja poznatog dječaka Grge Čvarka, ali i sve druge „naopake“ djece, imajući u vidu i „drugu stranu“ odnosa

Predstava Grga Čvarak, četvrta ovosezonska premijera u Gradskom kazalištu lutaka Split bit će izvedena u subotu, 17. ožujka u 18 sati. Prema poznatoj pjesmi Ratka Zvrke dramatizaciju je napisala Ana Prolić, a predstavu režirao Dario Harjaček.


Scenskom adaptacijom poznate pjesme hrvatskog pisca Ratka Zvrke o dječaku koji je čas ovakav, čas onakav, govorit ćemo o djeci koju se određuje kao neposlušnu, zločestu, neprilagođenu, neodgojenu, nezainteresiranu, manje sposobnu (a posljedično i manje vrijednu). O djeci koja zbog svoje specifičnosti u recepciji i percepciji svijeta oko sebe, drugačije i reagiraju na njega. O djeci čija emocionalna impulzivnost postaje kamen spoticanja njima samima, njihovim obiteljima, njihovoj okolini te rezultira nerazumijevanjem, odbacivanjem, isključivanjem i osudom. Ova predstava želi potaknuti gledatelje na propitivanje viđenja poznatog dječaka Grge Čvarka, ali i sve druge
„naopake“ djece, imajući u vidu i „drugu stranu“ odnosa – djecu kojoj drugo dijete remeti mir, ulazi u privatni prostor, stvara „buku“.

Autorica scenografije je Vesna Režić, kostimografije i lutaka Ana Marin, a glazbu potpisuje Gordan Tudor. Naslovnu ulogu Grge Čvarka igra Franjo Đaković, a u ostale uloge tumače Petra Kovačić, Alin Antunović, Ivan Medić, Tvrtko Štajcer, Andrea Majica i Branimir Rakić.

Uoči premijere Gradsko kazalište lutaka, u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje, organizira javnu tribinu 8. ožujka 2018. u 18 sati, pod nazivom “Grga Čvarak – dijete u riziku? Što možemo mi?”

O izazovima rada s djecom koja se „ne uklapaju“, s posjetiteljima tribine će razgovarati socijalni pedagog dr.sc.Toni Maglica, dok će svoj umjetnički pristup ovom složenom problemu, odnosno liku Grge Čvarka, izložiti redatelj predstave Dario Harjaček, u suradnji s ansamblom predstave. Moderatorica tribine je viša savjetnica Luči Lončar iz Agencije za odgoj i obrazovanje.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0