Gradonačelnik Vrgorca Ante Pranić odlučio je komentirati problem oko vodoopskrbe u Vrgorcu.

Evo što je napisao.

“Inače ne komentiram objave HDZ-a Vrgorac jer je to samo gubljenje vremena ali problem oko vodoopskrbe ću komentirati. Naime, njima nije dugoročno rješenje problema izvorišta Banja gradnja prstena koji bi povezao dva vodocrpilišta, iako su upravo oni radili projektnu dokumentaciji spajanja 2011. i 2012. godine i čak ishodili lokacijsku dozvolu koja je istekla 2014. godine. Očito ne znaju ni što su pokušali projektirati, kažem “pokušali” jer postavke u projektu su krivo postavljene. Klimatske promjene se svake godine sve više izražene i za očekivati je ove probleme češće u budućnosti.

Ako povežemo dva izvorišta trajno rješavamo dva problema. To je koncept na kojem trebamo stručno raditi. Problem izvorišta Banje kada postoji opasnost od smanjena izdašnosti i problem površinskog izvorišta Butina kada se voda zamuti zbog velikih padalina. Inače, kada nas već prozivaju, treba jasno istaknuti njihova iskustva u vođenju projekta koja su dokazana posebno u gradnji vodoopskrbnog sustava faze B Vrgorca (Kljenak-Duge Njive- Brikva; Dragljane- Kozica-Rašćane-Župa).

Iako je riječ o vodovodima koji su relativno najnoviji u sustavu i koji su građeni krajem ‘90-tih i početkom 2000. godine u njima su gubici najveći. Ne znam odkud da krenem nabrajati. Ipak, zaista ne znam odkud hrabrost dijeliti lekcije kada su iza sebe u Komunalnom ostavili preko 8 milijuna kuna dugova i niz problema u vodoopskrbi i sustavu pročišćavanja otpadnih voda Gospodarske zone i Grada Vrgorca.”


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime