Na prijedlog Obrtničke komore Šibensko-kninske županije, Grad Šibenik je definirao mjere za olakšanje poslovanja poduzetnicima koji posluju na području stare gradske jezgre, a za vrijeme trajanja građevinskih radova na izgradnji podzemne garaže i uređenja glavnog gradskog trga Poljana. Tim povodom su se danas u Gradskoj upravi sastali gradonačelnik Željko Burić i predsjednik OK Šibensko-kninske županije Joso Smolić.

– Cilj nam je poduzetnicima i obrtnicima osigurati što povoljnije uvjete poslovanja te ih potaknuti na cjelogodišnji i kontinuirani rad. Želja nam je da naša gradska jezgra živi svih dvanaest mjeseci te da se razvijaju aktivnosti koje nisu samo sezonskog karaktera – rekao je gradonačelnik Željko Burić.

Usuglašeno je da će se iznos spomeničke rente koji su do sada plaćali obrtnici i poduzetnici koji posluju u starom gradu prepoloviti. Zakupnine javnih površina za štekate u razdoblju od studenog do travnja za lokacije u Kalelargi i Masnoj ulici te u pridruženim ulicama, neće se naplaćivati.

Također, u istom razdoblju poslovni subjekti će se osloboditi plaćanja komunalne naknade.

Definirano je i da se visina dosadašnjeg iznosa paušalnog poreza na dohodak za privatne iznajmljivače soba, stanova i apartmana na području grada Šibenika neće mijenjati.

– Zadovoljni smo što je Gradska uprava prepoznala problem te izlazi u susret poduzetnicima. Ove mjere su konkretan materijalni poticaj, ali i znak da se trud poduzetnika cijeni te da je njihov doprinos zajednici vrijedan – rekao je Joso Smolić, predsjednik Obrtničke komore Šibensko-kninske županije.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime