Predsjednik splitskog SDP-a Goran Kotur komentirao je izmjene u naplati paušalnog poreza na području grada Splita.

Crne slutnje oko uništavanja splitskog turizma od strane HDZ-a su se obistinile. Za kotare Bačvice, Blatine-Škrape, Bol, Grad, Gripe, Lokve, Lovret, Lučac-Manuš, Meje, Mertojak, Plokite, Spinut, Split 3, Trstenik, Varoš i Žnjan gradonačelnik Andro Krstulović Opara traži podizanje paušalnog poreza za male iznajmljivače sa 300 kuna na 750 kuna po krevetu. Osim toga, porez bi se sa 150, 210 i 255 kuna podigao na 300 kuna na području mjesnih odbora unutar Grada Splita.

Iznos paušalnog poreza uvećava se za prirez od 15%, koji je HDZ-ova gradska vlast također podigla. U dizanju nameta građanima su uporni i dosljedni. Kad su uništili gotovo sve što se u splitskoj privredi dalo uništiti, HDZ-ovci su se okrenuli turizmu, koji im kao vitalni sektor očito bode oči i ne uklapa se u opće crnilo. Taman kad su stvari po pitanju malih iznajmljivača počele normalno funkcionirati, kreće udar na njih, osmišljen na nacionalnoj razini, s egzekucijom na lokalnoj. To je HDZ-ova vertikala o kojoj toliko slušamo.

Obrazloženja zapravo i nema, osim izražene namjere da visina paušalnog poreza ne bude jedinstvena za sve područja Grada Splita. Na osnovu kojih pokazatelja? S kojim ciljevima? HDZ-ova vlast prvo reže, a mjeri kasnije ili nikad. Puno su toga u splitskoj privredi već srezali – ne smijemo dozvoliti da to naprave i s turizmom – poručio je Goran Kotur, predsjednik SDP-a Split.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime