Klub avanturističkih sportova Cetina Adventure i ove godine, unatoč kiši i lošim vremenskim prilikama, organizirao je 6. Sinj Trail – tri utrke simbolično nazvane Bara, Čoja i Alka.

Kategorija Bara u dužini od 11 kilometara (390 m uspona) prolazi kraj svih sinjskih najvećih znamenitosti i namijenjena je šetačima, obiteljima i rekreativcima, kao i svima koji se žele po prvi put okušati u trail trčanju. Od gradskog bazena, put vodi prema crkvi sv. Petra i Pavla, potom se asfaltiranom cestom penje na Stari grad do crkve Sv. Mihovila. Staza dalje vodi do širokog makadamskog puta i uspinje se prema plućima grada Pavića nebesa. Kroz predivnu borovu i hrastovu šumu, staza ide sjevernom stranom Pavića nebesa te vodi ka cilju. Staza je kružna, nije tehnički zahtjevna i u cijelosti je označena putokazima, planinarskim markacijama i trakicama.

Kategorija Čoja, u dužini od 22 kilometra (1000 m uspona) kreće kao i staza Bara, ali do križanja u mjestu Lučane. Odatle nastavlja dalje asfaltnom cestom u dužini od 1 km do ulaska u zaštićeni krajobraz Sutine i uspona prema Visošnici (907 mnv), najvećem vrhu sinjske okolice. Staza je do vrha označena planinarskim markacijama i trakicama. S vrha Visošnice, širokim makadamskim putem staza vodi u naljepši dio sinjskog kraja, kanjon Sutine, te prolazi uz planinski potok Sutina skoro cijelom dužinom od izvora do ponovnog izlaska prema Pavića nebesima i povratka prema cilju. Staza je kružna, označena planinarskim markacijama, trakicama i putokazima za smjer kretanja. Namijenjena je iskusnijim natjecateljima i rekreativcima.

Kategorija Alka, najduža staza od 33 kilometra (1700 m) počinje s iste točke kao i sestrinske kategorije ali se na polovici Pavića Nebesa odvaja širokim makadamskim putem i penje prema najljepšem vidikovcu grada Sinja, vrh Visoka 896 mnv. Put dalje prati zahtjevniju planinarsku stazu prema vrhu Visošnica otkud se spušta u kanjon Sutine i vodi prema jednom od najljepših vrhova s kojeg pogled seže prema Dinari, Kamešnici, Visokoj i Svilaji. Trka se nastavlja kroz vrh Bukovac prema Svilaji (do predjela Kačar) te zahtjevnijim spustom niz Plišivicu dolazi u Lučane i vodi ka cilju. Staza je također kružna, označena planinarskim markacijama, trakicama i putokazima za smjer kretanja. Namijenjena je iskusnim natjecateljima i rekreativcima.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime