Podijelite

Nedjelja u cijeloj Dalmaciji protekla u znaku ljetnih vrućina. Tako su najviše dnevne temperature zraka bile od 31 do vrlo vrućih 35°C. More je vrlo toplo i površinske temperature su mu na većem dijelu Jadrana od 25 do 28°C, tek je popodne u Šibeniku izmjereno nešto svježijih 23°C.

Dok je u većini predjela bilo suho, u popodnevnim satima razvio se olujni oblak na sinjskom području donoseći prolaznu kišu i grmljavinske pljuskove. Prema podacima mreže postaja Pljusak.com, u Sinju je u kratko vrijeme palo 7 litara kiše po kvadratnom metru, u Muću 3 litre.

Slično će biti i tijekom ponedjeljka. U većini predjela suho i sunčano, a u Zagori uz mogućnost slabog pljuska mjestimice u popodnevnim satima. Danju će na moru puhati slab jugozapadnjak. Minimalne jutarnje temperature zraka od 18 ponegdje u Zagori do 26°C ponegdje uz obalu i na otocima. Najviše dnevne temperature od 31 do 35°C.

U utorak će se nastaviti ljetno vrijeme, ali će atmosfera biti malo nestabilnija u odnosu na prethodne dane. Uz dosta sunčanog vremena, povremeno će biti povećanog razvoja oblaka uz mogućnost slabih pljuskova i grmljavine. Najviše pljuskova će biti na sjeveru Dalmacije, a najmanje na jugu. Na moru će zapuhati slabo jugo, ali će prestati prema večeri kada će zapuhati slaba do umjerena bura i tramontana. Bit će neznatno svježije s najvišim dnevnim temperaturama od 28 do 33°C.

U srijedu pretežno sunčano, povremeno uz malu do umjerenu naoblaku. U većini predjela suho, uglavnom su u Zagori i na jugu Dalmacije mogući slabi pljuskovi. Noću tiho ili burin, danju će puhati slab maestral. Najviše dnevne temperature većinom od 29 do 33°C.

Detaljnu tjednu prognozu čitajte tijekom ponedjeljka na našem portalu.Podijelite

Komentiraj

Napišite komentar

* Obvezno potvrditi GDPR

*

Slažem se

Upišite svoje ime