Redakciji 24 sata došla je snimka iz srpnja snimljena na staroj cesti prema Splitu, na kninskom području.

Automobil vozi iza šlepera. Odjedanput se iz suprotnog smjera pojavljuje crveni automobil koji je svojim pretjecanjem ugrozio nekoliko života. Pričali smo s vozačem automobila koji je, zajedno s vozačem šlepera, fantastičnom reakcijom spasio tuđi, ali i svoj život.

‘Pretrnuli smo u sekundi’

Vozač je ispričao detalje.

– Išli smo prema Splitu starom cestom 7. srpnja. Ograničenje je bilo 100 km/h, pa smo tako vozili za šleperom. U jednom trenutku kamion je naglo zakočio, a i mi za njim. Između dva šlepera je proletio crveni automobil koji je samo nastavio dalje kao da ničega nije bilo. Pretrnuli smo u sekundi – kaže naš čitatelj koji je 24 sata poslao snimku.

Na snimci se vidi kako šleper ispred njega koči i skreće udesno skroz do ruba. Isto je napravio i naš čitatelj. Sjajnom reakcijom dvojice vozača spriječena je tragedija. Jer ne treba biti pretjerano pametan pa zaključiti što bi bilo da je došlo do frontalnog sudara.

Pomaknuli su se taman da crveni auto može proći.Vozač kamiona je stao i sjeo kraj ceste: ‘Mogao sam ga ubiti’

Vozači kamiona redovito prolaze kroz ovakve stresne situacije. Sve je ovo bilo previše za vozača kamiona.

Kojih 100 metara nakon što je jedva izbjegao crveni automobil, stao je kraj ceste.

– Odmah smo stali i pitali ga treba li mu pomoć, je li u redu, jer je stao nasred ceste i izašao iz kamiona. Sjeo je pokraj ceste, dali smo mu vode i čekali da se smiri. Samo je ponavljao ‘mogao sam ga ubiti, mogao sam ga ubiti’ – nastavlja vozač.

– I mi smo bili u šoku, to je takva nepromišljena vožnja… uzeti sebi ili nekom drugom život, zbog čega, brzine? Užas. Kasnije si razmišljaš, ‘Ej, mogao sam biti mrtav u te dvije sekunde’ – kaže vozač.

Snimku možete pogledati ovdje.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime