DORH je naložio policiji da istraži slučaj vjeroučitelja Krešimira Bagarića, nakon što je u medije dospjela snimka na kojoj Bagarić, između ostaloga, govori o nabijanju na kolac, ali i vješanju pojedinih hrvatskih političara.

-Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu naložilo je nadležnoj policijskoj upravi provođenje izvida vezano za sadržaj izjave vjeroučitelja jedne osnovne škole objavljene u snimci na jednom internetskom portalu radi utvrđenja elemenata kaznenog djela za koje se progon poduzima po službenoj dužnosti. O rezultatima izvida, kao i državnoodvjetničkoj odluci u predmetu, javnost će biti pravovremeno obaviještena – objavilo je Državno odvjetništvo.

Ministrica Blaženka Divjak ranije je izjavila kako šokirana govorom mržnje na snimci.

Ravnateljica zagrebačke Osnovne škole Matije Gupca pokrenula je proceduru izvanrednog otkaza ugovora o radu vjeroučitelju Krešimiru Bagariću, javlja Jutarnji list.

-Gospodin Bagarić je na bolovanju, a naša je procedura debelo u tijeku. Zlouporabio je poziciju učitelja, zloupotrijebio je djecu za svoje besprizorne izjave i osobno sam toliko zgrožena da mi uopće nije bitna pozadina, odnosno je li on ‘puknuo’, je li nešto u njemu tinjalo… To je nešto što se naprosto ne smije pojaviti u čovjeku koji radi posao u školi, osobito onome tko je vjeroučitelj, uz to i razrednik – izjavila je za Jutarnji list ravnateljica škole Ljiljana Klinger. Kaže da je u njihovoj školi radio desetak godina i da s njim nije bilo problema te da je za snimku sata vjeronauka saznala iz medija.

-Ne želim ga opravdavati, no snimka je nastala na dan izricanja presude generalu Praljku. Očito je to bio okidač. Sigurno je jedno – održao je zadnji sat vjeronauka! – rekla je ravnateljica škole.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0