Već i tice na grani znaju da san izgubila osjet okusa i mirisa. Nikidan skoro odžalovala ono skupo maslinovo ulje što mi ga zet donijo. Grijota ga na me trošit. A grijota, bogme, i parfeme na me trošit. Napustiše me svi mirisi, al’ meni najžalije mog Marc Jacobsa. Nijedan parfem ne more se s njin izmišat. Da on zna kliko mi znači i da ga ja već danima tražin, možda bi mi se i vratijo. Nema mi druge, morat ću štagod sama poduzet jerbo neman para za plaćat privatne istražitelje. Sića li se iko od vas kako su se priko brda dozivali naši didovi i babe? Odredila i ja dozvat svoga Marca pa se, umisto na brdo, na balkonu popela na onaj napuvani madrac i počela zvati iza svega glasa:

– Uuuuuuu – uuuu – u! Maaaaarrrrrcoooo! Uuuuuu – uu – u!

Ni traga ni glasa od njega! Probala ja i vikat ko na utakmicama:

– Jaaaaaaviiii seeee! Jaaaaaaviiii seeee!

Jopet ništa!!! Da se nije sritnjak korone pripa pa uteka u Ameriku?! A di će tamo, jadan ne bio – tamo je gore nego kod nas! Eno cili svit pripovida kako su i na zalizanka Trumpa napokon natrali masku. Ma ne bi ja išla u tu Ameriku za sve pare ovog svita! Morebit bi samo po Marca otišla i vrcon kući. Jeste vidili kako je naša Vrtirepka završila? Pa ošta mi je u jezeru vakoj mladoj život skončat! Nego, baš me ždere zašto mi se Marc ne oziva. Ako nije do jezika?! Možda ne razumi dobro naški?! Ipak je kod mene tek koji misec, a naš je jezik težak da te Bog učuva! A da ga je bilo probat zazvat na engleskon?! Možda bi se i odazva. Ja san u školi učila njemački i znan ga sehr gut, a engleski nešto natucan iz filmova pa mi se nemojte rugat ko onoj zastupnici i mećat me u novine i po portalin.

– Maaaaarc, ver ar juuuu? Pliz, kam bek tu mi! Aj lav jor smel end ju veri mač!!!Eto đavle i tavu i jaje! Od mirisa još ništa, a kamoli Marcovog! Iz kužine čujen muža di s dicon komentira kako in mater još ne osjeća nikakve mirise i da sad mogu prdit ko konji. Ih, cike i veselja od dice! Malešni mi oće puknit kliko se zajapurio jer na silu isprobava prdnit (sva srića u njima još nije provarilo od ručka!). Ma nek’ mi se dica zeru i provesele, draža je meni njiova srića nego svi mirisi ovog svita! Ko i svakoj materi, složit ćete se. Sad mi je mrvu jasnija i ona baba iz Šume Striborove što se u korist svog sina odrekla vične mladosti. Milije joj bilo znat da ima sina, pa makar i ne valja crna vraga.

Sve nešto kontan, kad se i ako se Marc vrati iz Amerike, bome mu neće bit lako. Morat će se dobro namučit za teren u mom nosu i nadjačat smrad kad moji uprde. Za one koji nisu upoznati: Marc Jacobs je Amerikanac. Oni su vam poznati po tome da se uvik mišaju u tuđe posle, a sve pod krinkom održavanja mira i reda. Je đavla! U svemu oni vide svoju korist. Ko ji ne zna, skupo bi ji platijo! Ako se mene pita, nek’ se Marc ovde miroljubivo umiša. Nijedan se metak ne triba ispalit, a Marc pušku na rame ne triba ni mećat – samo miomirison nadjačat konjski prdež. A jesan uvik govorila da su mi konji najdraže životinje! Eto mi ga sad na!!! Još ako Stožer izda nove upute i ograničenja pa mi Marc pri prilasku granice bude mora 14 dana u izolaciju, crno mi se piše!

Kaže naš narod da u svakon zlu ima mrvu dobra, pa san evo i ja derući se i dozivajući svog miljenika, otrala fibru koja već TRINEST dana pokazuje svoju nadmenost. Vrime mi je bižat u sobicu jer su se susjedi uskomešali i izašli na prozore nakon onog javnog nastupa na engleskon. Nije vam to ko u Italiji: oni su po balkonin pivali da jedni druge ohrabre, a ovi naši jedva čekaju kad će se narugat. Spušćan se brzo s madraca, naširoko otvaran usta i duboko udišen kako bi u pluća spremila što više friškog zraka jerbo moran proći usmrđenu kontaminiranu zonu. Večeras ću, za svaki slučaj, spavat s maskon. Krpu ispod vrata još neću mećat. Pa ne mogu valjda moji tliko uprdit za jednu noć da bi mi život bio ugrožen?! Zamislite koji bi to peh bio – umisto od korone da me uguši smrad vlastite dice i muža!!!


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
1
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime