DNEVNIK JEDNE KORONAŠICE (1) Kako sam shvatila da sam dobila koronu

"Nisan ja išla na neke ivente ko one poznate persone i jile di su stigle pa da je fibra bila moja najbolja prijateljica koja je uza me išla. Nisan ja mrdnila iz kuće! Ma kakvi! Ja u sobu – fibra za menon, ja u boravak – ona mi jopet ne da mira"


Jednog lipog lipanjskog dana sve je u Zagrebu tako MIRISALO na lito: gotova mi škola, skinila san se s onlajna, još koji dan i otra ja na more na zasluženi odmor! Lipo ću vidit mater, ćaću, brata, sestre, njiovu dičurliju, natrat ću na se kupaći i kroz Biokovo eto me učas na moru. Kuš bolje?!


Sva gorin od pomisli kako će mi lipo bit. I moj mi čovik reka da gorin, da san nešto vruća, a kako on dobro pripoznaje moju vrućicu, ja se sritnica ponadala da će tog popodneva bit štogod. Ali, šipak! On mi reče da sigurno iman fibru! Ma kakvu fibru usrid lita?! Je li on pošandrca? No crv je sumnje (a ne onaj koji dikad zna pokvarit pršut) u meni počeo resti i migoljit. Ma nije valjda ona đavlija korona?!

Mirišen dici noge… Ajmeeeee, koji smrad! A ja sritna ko nikad i sve mislin da neću valjda ja bit prva koja će ju skupit.

Ko luda tridni ne pušćan toplomjer iz ruku, ali fibra nikako da pristane bit posvuduša. Nisan ja išla na neke ivente ko one poznate persone i jile di su stigle pa da je fibra bila moja najbolja prijateljica koja je uza me išla. Nisan ja mrdnila iz kuće! Ma kakvi! Ja u sobu – fibra za menon, ja u boravak – ona mi jopet ne da mira, ja na balkon – ona bržun-bolje side do mene. Pojile nismo ništa jerbo nije bilo švedskog stola, a mora bi bit (ko na svakom iventu!). Ni u sobu nisan smila ništa unit, a kamoli pojist da mi mravi ne dođu.

Ajde de, što je ona dosađivala, ali kud me još i šok strevi – IZGUBILA SAN OSJET MIRISA!!! Parfeme, omekšivač, aceton, omiljena sredstva za čišćenje, ništa ne osjećan! Posrid glave mi gori lampica usrid bila dana (iako mi je ćaća uvik govorio da utrnen svitlo i šćedin struju) – u glavi sve jače bubnja misao da san pozitivna na koronu.

Bum-bum-bum!!! KO-RO-NA! Kud nije neki lišpi instrument, violina ili klavir recimo, oni bi me zericu opustili, vako mi bubanj stvara još jači stra. Nije pomoga ni sestrin savjet da tizi dana ležin i da će fibra sigurno proć. Kuk me rasturio, a još nisan za umitni, bar ne po godinama.

Slidin sve upute i zoven doktoricu koja mi zakazuje termin testiranja.

Ko će izdurat – to je tek za četri dana?!!!

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
2
Hagić
2
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime