13:00 Ravnatelj KBC-a Firule naknadno nam je potvrdio da je djelatnica Odjela za nuklearnu medicinu u samoizolaciji zbog sumnje u koronavirus. Svi koji su s njom bili u kontaktu su u samoizolaciji. Kako kaže Meštrović, prvi test nije izričito potvrdio infekciju, pa je testiranje ponovljeno. Rezultati testiranja se očekuju uskoro.

RANIJE OBJAVLJENO

Kako doznajemo od pouzdanog izvora unutar splitske bolnice, u srijedu je djelatnica Kliničkog zavoda za nuklearnu medicinu na Firulama stavljena u samoizolaciju nakon testiranja na koronavirus.

Kako doznajemo, osobe koje su bile u kontaktu s oboljelom i s njom dijelile radni prostor poslane su u samoizolaciju.

Oboljela djelatnica je prema navodima više izvora posljednjih dana radila s pacijentima.

Pojedini djelatnici s drugog odjela na Firulama poslani su također u samoizolaciju jer su bili u kontaktu s drugom osobom za koju se pokazalo da boluje od koronavirusa.

Zdravstveni djelatnici s kojima smo razgovarali strahuju da će ovim tempom velik dio zdravog osoblja završiti u obaveznoj izolaciji i neće ih biti dovoljno za nesmetan rad.

Kontaktirali smo ravnatelja KBC-a Split Julija Meštrovića, koji nam nije želio niti potvrditi niti opovrgnuti ove informacije. Odbio je odgovoriti na sva pitanja koja smo postavili, tek nas je uputio na Stožer civilne zaštite SDŽ.

Uputili smo pitanja Stožeru, a kako odgovore nismo dobili do objave, iste ćemo objaviti po primitku.

Ono što je zasad poznato, prema posljednjim informacijama iz Stožera CZ SDŽ, od ukupnog broja zaraženih u Splitsko-dalmatinskoj županiji (36), šest osoba su zdravstveni djelatnici i to dva liječnika, dva stomatologa, jedan inženjer te jedan djelatnik srednje stručne spreme. U samoizolaciji se nalazi 55 zdravstvenih djelatnika. Iz Stožera su naglasili da KBC Firule zdravstvene usluge pruža kao i do sada.


Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime