DIO DALMACIJE SE TOPIO NA 40 STUPNJEVA Stigao izraženi toplinski val: Kako je pakleno vrući dan izgledao na splitskoj Rivi?

[VELIKA FOTOGALERIJA] Turisti goli do pasa, sladoledi su bili sveprisutni, a neki su na Rivi nosili - kišobrane!

Srijeda je bila najtopliji dan dosadašnjeg tijeka srpnja, a ponegdje i godine. Prema podacima DHMZ-a, prema satnim terminima, na Mljetu je izmjereno 40.1°C. Makarska je u 16 sati imala 38.8°C, a najviša ikada temperatura zraka u Makarskoj iznosi 39.7°C i izmjerena je 9. kolovoza 2017. U Kninu je temperatura zraka danas rasla do 38°C, a u Splitu do 36°C. Ipak, točne najviše dnevne temperature zraka znat će se iza 20 sati pa je moguće da su neke vrijednosti još više.


Prema podacima mreže automatskih meteo postaja Pljusak.com, u Vidu kraj Metkovića izmjereno je 39.6°C, a u Milošićima kraj Vrgorca 39.5°C. 39°C je izmjerenu u Oklaju, Velikom Brdu, Staševici, Glavini Donjoj i Hrvacama.

S obzirom da se u četvrtak očekuju lokalno još malo više temperature zraka, hoće li biti obaranja rekorda, doznat ćemo uskoro.

Spomenimo da je najviša službena temperatura zraka na DHMZ postaji Split – Marjan izmjerena 5. srpnja davne 1950. i iznosi 38.6°C.

Vrlo vruće bilo je danas u Splitu, osobito u kasnim popodnevnim satima. Kako su jedan od najtoplijih dana dosadašnjeg tijeka godina “preživjeli” Splićani i brojni turisti, pogledajte u foto galeriji.

 


 Moja reakcija na članak je...
Vau
2
Haha
1
Hagić
1
Hmmm
1
Plač
3
Grrr
2
Molim?
2

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime